ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα 7 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Η κόπωση και η κακή ποιότητα ύπνου συνδέεται με την μη επαρκή κατανάλωση νερού

Τα 7 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Το νερό είναι πολύ απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών, στην απώλεια βάρους, στην καλή πέψη και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Επιπλέον, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σου και προλαμβάνει τις λοιμώξεις, ειδικά του ουροποιητικού σου συστήματος.

Φυσικά, έχει πολλά οφέλη και για την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και για την σωματική σου απόδοση. Προσπάθησε, λοιπόν, να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα ή 1,5 λίτρο. Ειδάλλως, η περιορισμένη κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα.

Πώς θα το καταλάβεις, εάν δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεσαι; Παρατήρησε ένα από αυτά τα 7 σημάδια:

1. Έχεις συχνά πονοκέφαλο

Όταν δεν καταναλώνεις αρκετό νερό υποφέρεις από επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους και ημικρανίες. Η έλλειψη νερού κάνει το αίμα πιο παχύρευστο. Δεν κυκλοφορεί σωστά, δημιουργώντας προβλήματα στον εγκέφαλο και επηρεάζοντας την λειτουργία του.

2. Έχεις δυσάρεστη αναπνοή

Εάν πίνεις λίγο νερό, η παραγωγή σάλιου επιβραδύνεται. Ως αποτέλεσμα, τα βακτήρια αναπαράγονται γρηγορότερα, προκαλώντας κακή αναπνοή.

3. Πάντα πεινάς

Συχνά συγχέουμε την πείνα με τη δίψα. Αντί να τρέχεις, λοιπόν, στην κουζίνα, για να φας, δοκίμασε πρώτα να πιείς ένα ποτήρι νερό. Τις περισσότερες φορές, η πείνα θα εξαφανιστεί επειδή, στην πραγματικότητα, ήταν απλά δίψα.

4. Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς

Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, ο εγκέφαλος λαμβάνει λίγο οξυγόνο. Κάτι που οδηγεί σε τεράστια δυσκολία στη διατήρηση της προσοχής. Προσπάθησε να πίνεις ένα ποτήρι νερό κάθε μιάμιση ώρα, ειδικά όταν εργάζεσαι.

5. Είσαι πάντα διψασμένη

Αποτελεί χαρακτηριστικό σημάδι ότι το σώμα σου στερείται το νερό. Ιδιαίτερα τα ξηρά χείλη. Ή αν πηγαίνεις σπάνια στο WC. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα αποθηκεύει νερό και δεν το αποβάλλει, επειδή είναι αφυδατωμένο.

6. Είσαι πάντα κουρασμένη και δεν κοιμάσαι καλά

Η κόπωση και η κακή ποιότητα ύπνου συνδέεται με την μη επαρκή κατανάλωση νερού. Όπως και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Η λύση; πιες νερό!

7. Υποφέρεις από δυσκοιλιότητα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς επαρκή ενυδάτωση, το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει σωστά τις τροφές και να τις χωνέψει. Το αποτέλεσμα είναι δυσκοιλιότητα και φούσκωμα ή, στη χειρότερη περίπτωση, πέτρες στα νεφρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.