ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα επτά λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη

Επίσης, πλούσια σε πρωτεΐνη είναι τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και τα πουλερικά

Τα επτά λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Πιθανά να γνωρίζετε ότι πλούσια σε πρωτεΐνη είναι τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά, τα πουλερικά και τα θαλασσινά είναι καλές πηγές πρωτεΐνη03C2.

Ωστόσο, πλούσια σε πρωτεΐνη είναι και πολλά λαχανικά, τα οποία σε συνδυασμό με τα άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα καθιστούν σούπερ τροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας.

Παρακάτω τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Αρακάς

1 φλιτζάνι = 8 g πρωτεΐνη

Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών και εκτός από την κλασική συνταγή για αρακά με πατάτες στην κατσαρόλα, μπορείτε να προσθέσετε τον αρακά στο ρύζι, στην σαλάτα κ.α.

Σπανάκι

1 φλιτζάνι = 6 g πρωτεΐνη

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν την όραση. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και άλλων μετάλλων.

Αγκινάρες

1 φλιτζάνι = 4,8 g πρωτεΐνη

Μπορείτε να τις φάτε ωμές σε σαλάτα ή και ψημένες με λεμόνι και ελαιόλαδο. Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περικετικότητα σε φυτικές ίνες και άλλα συστατικά.

Γλυκό καλαμπόκι

1 φλιτζάνι = 4,7 g πρωτεΐνη

Το γλυκό καλαμπόκι είναι μία πολύ θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι επίσης πηγή φυτικών ινών οι οποίες παρατείνουν την αίσθησή του κορεσμού.

Αβοκάντο

1 φλιτζάνι = 4,6 g πρωτεΐνη

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συσχετιστεί με απώλεια βάρους, ενίσχυση του ανοσοποιητικού κ.α. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και μπορείτε να το φάτε σκέτο , μαζί με ψωμί ή σε σαλάτες.

Σπαράγγια

1 φλιτζάνι = 4,3 g πρωτεΐνη

Τα σπαράγγια έχουν λίγες θερμίδες και είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και φυλικού οξέος.

Μανιτάρια

1 φλιτζάνι = 4 g πρωτεΐνη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μανιτάρια περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να τα κάνετε σούπα, ως συνοδευτικά σε κρέας ή ακόμα και σε σάντουιτς και πίτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.