ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι ηλιόσποροι – Ο ρόλος τους στη γονιμότητα

Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγνήσιο

Τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι ηλιόσποροι – Ο ρόλος τους στη γονιμότητα

Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι υπάρχουν τροφές που λόγω συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σύλληψη και οι ηλιόσποροι είναι μία από αυτές .

Τα θρεπτικά τους συστατικά

Η υψηλή περιεκτικότητα των ηλιόσπορων σε ψευδάργυρο βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας των αναπαραγωγικών ορμονών. Επίσης, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγνήσιο.

Η τρυπτοφάνη, σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ύπνου που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Επίσης, η βιταμίνη Ε ενισχύει την ανδρική γονιμότητα. Βοηθάει στην αύξηση της κινητικότητας του σπέρματος και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Φυλλικό οξύ

Παράλληλα, οι ηλιόσποροι περιέχουν μαγγάνιο, χαλκό, καροτίνη καθώς και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς και φυλλικό οξύ που βοηθά στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στα διάφορα μέρη του σώματος.

Η λήψη φυλλικού οξέος από τη γυναίκα πριν από τη σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο, έχει συνδεθεί με μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης συγγενών ανωμαλιών (ανωμαλιών, οι οποίες είναι εμφανείς ήδη από τη γέννηση) στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος του μωρού και συγκεκριμένα δισχιδούς ράχης και ανεγκεφαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη πριν την εγκυμοσύνη. Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της κύησης. Επιπλέον, οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και την περίοδο της εγκυμοσύνης, μειώνουν τις πιθανότητες για επιπλοκές και αποβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.