ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι καλά για το περπάτημα; – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε παπούτσια για περπάτημα

Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι καλά για το περπάτημα; – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα καλά παπούτσια για τρέξιμο ή περπάτημα διατηρούν τη σωστή στάση του σώματος και αποτρέπουν τους τραυματισμούς τον τραυματισμό, προσφέροντας ισορροπία είτε πάνω σε βράχια, είτε στις καθημερινές σας διαδρομές.

Ωστόσο, άλλο το τρέξιμο και άλλο το περπάτημα.

Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι καλά για το περπάτημα;

Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι ιδανικά για να προστατεύουν τα πόδια σας, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για περπάτημα;

Τα παπούτσια για τρέξιμο έχουν φυσικά όλες τις προδιαγραφές που χρειάζεστε για το περπάτημα. Η πρόσθετη αντικραδασμική προστασία και οι ανθεκτικές εξωτερικές σόλες από καουτσούκ επιτρέπουν να περπατάτε για χιλιόμετρα χωρίς να κουράζετε.

Από την άλλη, εξετάστε τα παπούτσια με έλεγχο κίνησης πριν αγοράσετε παπούτσια για περπάτημα. Αυτό σημαίνει ότι τα υποδήματα μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη και πόδια με μεγάλες καμάρες. Τα περισσότερα παπούτσια για τρέξιμο έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά για να προστατεύουν τους δρομείς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Απλά να γνωρίζετε ότι ορισμένες μάρκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την αισθητική. Είναι καλύτερα λοιπόν να πάτε σε καταστήματα υποδημάτων και να δοκιμάσετε τα παπούτσια στα πόδια σας, καθώς η αγορά τους μέσω διαδικτύου μπορεί να σας παραπλανήσει.

Διαφορές μεταξύ παπουτσιών για περπάτημα και τρέξιμο

Τα παπούτσια για τρέξιμο και περπάτημα είναι βέβαιο ότι έχουν ξεχωριστές ιδιότητες, καθώς το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων απαιτεί μαλακές σόλες, ενώ οι πρωινοί περίπατοι χρειάζονται απλώς ύφασμα που αναπνέει. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα παπούτσι για περπάτημα που ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Εδώ είναι οι διαφορές μεταξύ παπουτσιών για τρέξιμο και περπάτημα:

Απορρόφηση κραδασμών

Τα παπούτσια για τρέξιμο έχουν πιο παχιά απορρόφηση κραδασμών επειδή οι δρομείς κινούνται στο έδαφος με περισσότερη δύναμη. Δεν είναι τόσο εύκαμπτα όταν τα λυγίζετε. Πολλά επώνυμα παπούτσια τρεξίματος διαθέτουν συστήματα απορρόφησης αέρα που αφαιρούν την πρόσθετη πίεση από τα πόδια σας.

Από την άλλη πλευρά, τα κανονικά παπούτσια για περπάτημα είναι εύπλαστα και δεν χρειάζονται επιπλέον προστασία της φτέρνας από τους κραδασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πόδια σας δεν έχουν πολλές “συγκρούσεις” με το έδαφος. Επιπλέον, η προσθήκη επένδυσης στο μπροστινό μέρος του ποδιού αυξάνει μόνο το βάρος των παπουτσιών σας κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Υποστήριξη φτέρνας

Τα άνετα παπούτσια για τρέξιμο απαιτούν μεγάλη υποστήριξη της φτέρνας για σταθερότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο χωρίς υποστήριξη φτέρνας μπορεί να παραμορφώσει τη στάση του σώματος και να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, όσοι περπατούν δεν χρειάζονται πάντα ψηλότερες σόλες.

Βάρος παπουτσιών

Τα παπούτσια για τρέξιμο έχουν συνήθως περισσότερο υλικό και αντικραδασμική προστασία. Αυτό μπορεί να τα κάνει πιο βαριά από τα απλά αθλητικά παπούτσια.

Το παπούτσι για περπάτημα μπορεί να είναι ελαφρύ και να αναπνέει. Τα περισσότερα παπούτσια έχουν διχτυωτό ύφασμα για να κάνουν τα πόδια να αισθάνονται πιο δροσερά κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε παπούτσια για περπάτημα

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε παπούτσια για περπάτημα. Αφιερώστε χρόνο για να πειραματιστείτε με διαφορετικά παπούτσια μέχρι να βρείτε το κατάλληλο ζευγάρι για τα πόδια σας.

Τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν στα πόδια σας αμέσως και τέλεια.

Χρειάζεστε παπούτσια που θα ταιριάζουν σαν γάντι. Δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι πιέζονται ή να αισθάνεστε άβολα.

Τα παπούτσια πρέπει να έχουν λίγο χώρο.

Φυσικά, τα δάχτυλα των ποδιών εξακολουθούν να απαιτούν χώρο. Μελέτες διαπίστωσαν ότι τα στενά υποδήματα μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές των ποδιών όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα. Θα πρέπει να έχετε λίγο επιπλέον χώρο για να κουνάτε τα δάχτυλά σας.

Επιλέξτε παπούτσια που δεν μπορούν να λυγίσουν εύκολα.

Τα παπούτσια που λυγίζουν εύκολα από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα δεν είναι αρκετά κατάλληλα για περπάτημα. Δεν θα στηρίξουν τα πόδια σας κατά τη διάρκεια μεγάλων αποστάσεων. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ανθεκτικά παπούτσια που έχουν στιβαρή στήριξη καμάρας, καθώς παρέχουν επιπλέον αντικραδασμική προστασία για τα πόδια και τις κνήμες σας.

Τα παπούτσια πρέπει να τα αισθάνεστε σταθερά όταν περπατάτε

Πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια, δοκιμάστε τα για να προσδιορίσετε το επίπεδο άνεσης τους. Τα παπούτσια που επιθυμείτε πρέπει να τα αισθάνεστε σταθερά όταν περπατάτε. Τα σημάδια ότι δεν είναι σταθερά είναι η άβολη επένδυση και αδύναμη στήριξη στη φτέρνα.

Επιλέξτε παπούτσια με περίγραμμα και επένδυση

Να επιλέγετε πάντα παπούτσια που έχουν επένδυση από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα. Θα πρέπει να έχουν περιγράμματα που να ταιριάζουν στις φυσικές καμπύλες των ποδιών σας. Τα παπούτσια τρεξίματος τείνουν να χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερους τραυματισμούς στα πόδια, στα πόδια και γενικό πόνο στα πόδια.

Πώς μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα παπούτσια για περπάτημα;

Πρέπει να βρείτε παπούτσια που έχουν επένδυση, άνεση και ανθεκτικότητα. Μερικά παπούτσια για περπάτημα δεν έχουν τα υλικά που έχει ένα παπούτσι για τρέξιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να θυμάστε ότι τα άτομα που φορούν λάθος παπούτσι δεν θα έχουν μεγάλη απορρόφηση κραδασμών και μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές στην κνήμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.