ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα σημάδια που «δείχνουν» ότι η ωορρηξία σας έχει τελειώσει

Για να συναντήσει το σπέρμα το ωάριο σας, πρέπει πρώτα να περάσει από τον τράχηλο

Τα σημάδια που «δείχνουν» ότι η ωορρηξία σας έχει τελειώσει

Είναι αρκετά σημαντικό ειδικά αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, να γνωρίζετε όχι μόνο πότε έχετε ωορρηξία αλλά και πότε τελειώνει.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τον κύκλο σας από την αρχή μέχρι το τέλος, εδώ είναι τα πιο σημαντικά σημάδια που «δείχνουν» ότι η ωορρηξία σας έχει τελειώσει.

Αυχενική βλέννα

Εάν προσέξετε, θα παρατηρήσετε ότι η συνοχή της βλέννας του ωορρηξία σας αλλάζει δραματικά σε όλη τη διάρκεια του κύκλου.

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, η βλέννα είναι λεπτή, διαυγής και μοιάζει πολύ με την υφή του ασπραδιού των αυγών.

Όταν τελειώσει η ωορρηξία, οι κολπικές εκκρίσεις θα πυκνώσουν και θα γίνουν άσπρες ή κιτρινόλευκες. Αυτό δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον για το σπέρμα και μειώνει δραστικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ξηρότητα κόλπου

Δεν είναι μόνο η υφή των κολπικών εκκρίσεων που αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου σας αλλά και η ποσότητα. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, όταν το σώμα σας προσπαθεί να βοηθήσει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο, ο όγκος του τραχηλικού υγρού θα κορυφωθεί.

Με το τέλος της ωορρηξίας όμως, τα επίπεδα των κολπικών εκκρίσεων θα μειωθούν απότομα και μπορεί να αισθάνεστε ξηρότητα στον κόλπο.

Βασική θερμοκρασία σώματος

Λόγω των ορμονικών αλλαγών, η βασική θερμοκρασία σώματος ανεβαίνει και πέφτει σε όλη τη διάρκεια του κύκλου σας κάθε μήνα.

Περίπου 24 ώρες μετά την ωορρηξία, θα έχετε αύξηση της ορμόνης προγεστερόνης, που προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,5 με 1ο C. Έτσι, αν παρακολουθείτε τη θερμοκρασία σας καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και εντοπίσετε μια ξαφνική αύξηση, πιθανότατα σημαίνει ότι η ωορρηξία έχει τελειώσει.

Ύψος και σφριγηλότητα του τραχήλου της μήτρας

Για να συναντήσει το σπέρμα το ωάριο σας, πρέπει πρώτα να περάσει από τον τράχηλο. Στη συνέχεια, όταν έχει περάσει η ωορρηξία, ο τράχηλος σφίγγει και είναι σε χαμηλότερη θέση.

Θα χρειαστεί να τον ελέγχετε σε όλη τη διάρκεια του κύκλου σας για να μάθετε πώς ακριβώς είναι. Γενικά, ένας σταθερός τράχηλος παραπέμπει σε αίσθηση σαν να πιέζετε την άκρη της μύτης σας.

Πτώση στη λίμπιντο

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας θα παρατηρήσετε αυξημένη διάθεση για σεξ η οποία θα υποχωρήσει μόλις ολοκληρώσετε την ωορρηξία.

Κοιλιακές κράμπες

Όσο διαρκεί η ωορρηξία, μπορεί να αισθανθείτε κοιλιακές κράμπες, φούσκωμα και ευαισθησία. Όταν αυτά τα συμπτώματα υποχωρήσουν, είναι μια ακόμα ένδειξη ότι η ωορρηξία έχει περάσει.

Ευαισθησία στο στήθος

Καθώς εισέρχεστε στην ωχρινική φάση του κύκλου σας, μια απότομη αύξηση της προγεστερόνης μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και ευαισθησία στο στήθος σας. Τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μαζί με το τέλος της ωορρηξίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.