Τέλος οι ΜΕΘ Covid-19 – Θα νοσηλεύονται όλοι μαζί οι ασθενείς

Aποφασίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ οι οποίες πλέον καταργούνται

Τέλος οι ΜΕΘ Covid-19 – Θα νοσηλεύονται όλοι μαζί οι ασθενείς

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό και με ομόφωνη απόφαση καταργούνται οι ΜΕΘ Covid-19. Οι ασθενείς με κορωνοϊό εφεξής θα νοσηλεύονται μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ αναμένεται να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέτρα για την πανδημία που ισχύουν ακόμη στα νοσοκομεία αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση την οποία δέχτηκε το Υπουργείο Υγείας, με δεδομένο ότι έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εργαζομένους των μονάδων υγείας, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Η πρόταση πυροδότησε ενστάσεις με αποτέλεσμα το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα νοσοκομεία να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.