Τέσσερα παράξενα συμπτώματα που προκαλεί το στρες και ίσως δεν γνωρίζετε

Το στρες είναι ο υπεύθυνος

Τέσσερα παράξενα συμπτώματα που προκαλεί το στρες και ίσως δεν γνωρίζετε

Το στρες δεν φαίνεται μόνο στην ψυχολογία μας αλλά και στο σώμα μας. Γρήγορη αναπνοή, αυξημένοι καρδιακοί παλμοί είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του στρες.

Ωστόσο υπάρχουν και φορές που το σώμα μας αντιδρά στο στρες με ασαφή τρόπο.

Τα τέσσερα παρακάτω συμπτώματα είναι μερικά από τα πιο παράξενα που προκαλεί το στρες:

Περισσότερη όρεξη για φαγητό

Αν έχουμε στρες, η επιθυμία για φαγητό είναι εντονότερη και πιο πολύ για πρόχειρο φαγητό και γλυκά. Είναι πολύ δύσκολο τις περισσότερες φορές να διαχωρίσουμε την λιγούρα από το στρες και την πραγματική πείνα.

Ζαλάδες ή τάσεις για λιποθυμία

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα αναγνωρίζεται σαν ψυχοσωματικό, αν βέβαια έχουν αποκλειστεί οι βιολογικές αιτίες που μπορούν να τα προκαλέσουν. Για παράδειγμα η υπόταση και η απότομη πτώση στο σάκχαρο.

Πόνοι σε κάποια σημεία του σώματος

Ο πιο συνηθισμένος είναι ο πόνος στη μέση, ενώ συχνοί είναι οι πόνοι στην κοιλιά και οι μυϊκοί. Οι πόνοι αυτοί είναι ψυχοσωματικοί και εμφανίζονται χωρίς να έχει απαραίτητα προηγηθεί έντονη σωματική δραστηριότητα.

Μεταπτώσεις στη διάθεση και στα συναισθήματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές διάφορων συναισθημάτων, όπως φόβος, λύπη, απογοήτευση και θυμό αλλά και όλων των συναισθημάτων. Αν έχουμε στρες, τα συναισθήματά μας δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα και θεωρούμε πως εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε ή να σκεφτούμε καθαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.