ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για να έχετε έναν υγιή εγκέφαλο

Η έλλειψη σε πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική εξασθένιση και άνοια

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για να έχετε έναν υγιή εγκέφαλο

Μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. 

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό για τη συνολική υγεία σας, είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε να αποκτήσετε μυϊκή μάζα ή απλώς να διατηρήσετε ένα σώμα σε φόρμα – και όπως αποδεικνύεται, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου σας. Οι πρωτεΐνες, όπως εξηγούν ειδικοί ολιστικοί διατροφολόγοι στο She Finds, βοηθούν τους νευρώνες του εγκεφάλου να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω νευροδιαβιβαστών που είναι κατασκευασμένοι από αμινοξέα.

Η έλλειψη σε πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική εξασθένιση και άνοια. Διασφαλίστε λοιπόν πως έχετε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο γεύμα σας και επιπλέον ενσωματώστε ορισμένα υγιεινά ακόρεστα λιπαρά, όπως το λάδι καρύδας, το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο.

Γιατί χρόνο κάτω από τον ήλιο;

Ο ήλιος είναι υπέροχος για τον εγκέφαλό σας! Τουλάχιστον 10 λεπτά ηλιοφάνειας κάθε μέρα πριν από τις 10 π.μ., προάγει έναν υγιή κιρκάδιο ρυθμό για να βελτιώσετε τον ύπνο σας – και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι μια καλή ρουτίνα ύπνου για τη γενική σας υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για γνωστική λειτουργία. Ο ύπνος διαμορφώνει και διατηρεί τα μονοπάτια που σας επιτρέπουν να μάθετε και να δημιουργείτε νέες αναμνήσεις, καθώς και ενισχύει τη συγκέντρωση και τη γρήγορη απόκριση

Γιατί χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό;

Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και σε αυτό περιλαμβάνεται και η υγεία του εγκεφάλου σας. Αν και γνωρίζουμε πόσο δελεαστικό είναι να ρίχνεις στον εαυτό σου ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ αμέσως μόλις ξυπνάς, οι διατροφολόγοι συνιστούν να καταναλώσετε πρώτα νερό. Η συγκέντρωση και η γνωστική λειτουργία βελτιώνονται από την αυξημένη ροή οξυγόνου και αίματος στον εγκέφαλο, την οποία βοηθάει το νερό.

Γιατί ασκήσεις εγκεφάλου; Τι είναι η νευροβική

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για να διατηρούμαστε σε φόρμα. Οπότε γιατί να μην κάνει κάποιος το ίδιο για τον εγκέφαλό του; Και γιατί να μην το εισάγει στην καθημερινή πρωινή ρουτίνα του; Αυτές οι ασκήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν διάφορα πράγματα, όπως σταυρόλεξα και άλλα παιχνίδια με λέξεις και αριθμούς.

Υπάρχει όμως και η νευροβική μια εξαιρετική μορφή εγκεφαλικών ασκήσεων, η οποία προβλέπει τη χρήση αισθήσεων με διαρκώς νέους τρόπους. Για παράδειγμα βουρτσίστε τα δόντια σας όχι με το «καλό» σας χέρι, ντυθείτε ή φάτε με κλειστά μάτια. Αυτές οι απλές δραστηριότητες διεγείρουν τα νευρικά μονοπάτια και μπορούν να ενισχύσουν την πνευματική λειτουργία και τη μνήμη,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως μπορείτε να δείτε, η υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου σας κάθε πρωί δεν είναι τόσο σύνθετη. Ενσωματώνοντας πρωτεΐνες, ηλιοφάνεια, νερό και ασκήσεις εγκεφάλου στη ρουτίνα σας, είστε σε καλό δρόμο για έναν υγιή εγκέφαλο για πολλά χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.