ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Βασιλακόπουλος: «Ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει – Θα κάνουμε το νέο εμβόλιο μετά το καλοκαίρι»

Εμφανίστηκαν ξανά οι «ειδικοί» για τον Covid-19

Θ.Βασιλακόπουλος: «Ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει – Θα κάνουμε το νέο εμβόλιο μετά το καλοκαίρι»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, την τέταρτη δόση του εμβολίου και τις μάσκες. 

Μιλώντας στο MEGA, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, σημείωσε πως ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει. «Ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. Το ‘Όμικρον 2’ δεν είναι καινούργιο, βγήκε την ίδια εποχή που βγήκε και το κλασικό Όμικρον. Σε σχέση με το αρχικό στέλεχος έχει 16 διαφορετικά αμινοξέα στην πρωτεΐνη που συνδέεται στα ανθρώπινα κύτταρα».

Ο καθηγητής επισήμανε πως τα συμπτώματα της «Όμικρον 2» είναι ηπιότερα και η νόσηση πιο ελαφριά, αφού πλέον μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο είτε έχει νοσήσει. «Το 90 % των θανάτων είναι στους ανθρώπους πάνω των 60 ετών και εκεί πρέπει να εστιάσουμε ως κοινωνία».

Ο κ. Βασιλακόπουλος, ο αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει και στη χαλάρωση των μέτρων, κυρίως το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας. «Οι μάσκες προστάτευαν και από τους άλλους ιούς».

Σχετικά με τον εμβολιασμό με 4η δόση, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό δε θα είναι απαραίτητο για τον γενικό πληθυσμό. «Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι θα κάνουν το νέο εμβόλιο που ήδη δοκιμάζεται και μέχρι το καλοκαίρι θα το έχουμε. Είναι πιο προσαρμοσμένο και πιο αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει λόγος να κάνει 4η δόση όλος ο πληθυσμός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο εμβολιασμός αφήνει μεγαλύτερη ανοσία σε σύγκριση με τη φυσική νόσηση. «Αυτός που έχει νοσήσει είναι λιγότερο καλυμμένος από αυτόν που έχει κάνει τον πλήρη εμβολιασμό. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο πλήρης εμβολιασμός αφήνει καλύτερη προστασία από τη φυσική νόσηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.