ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επανεμφάνιση Θ.Βασιλακόπουλου: «Ήρθη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και το γλεντήσαμε όλοι μαζί»

«Υπάρχει έξαρση της πανδημίας – Θα πληρώσουμε μεγαλύτερο φόρο θανάτων»

Επανεμφάνιση Θ.Βασιλακόπουλου: «Ήρθη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και το γλεντήσαμε όλοι μαζί»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρωί της Τετάρτης, έκανε λόγο για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των μέτρων και του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

«Υπάρχει σαφέσταση έξαρση, είμαστε σε έναν συντελεστή μετάδοσης, το περίφημο R, πάνω από τη μονάδα, που σημαίνει ότι μεγαλώνει λίγο η επιδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η έξαρση αυτή οφείλεται σε τρεις παράγοντες. Πρώτον, στη σταδιακή επικράτηση της Όμικρον 2, η οποία ανακαλύφθηκε παράλληλα με την Όμικρον και είναι 30%-50% πιο μεταδοτική.

«Το δεύτερο είναι ότι βλέπουμε τις συνέπειες αφενός της γενικότερης χαλάρωσης που υπήρξε και αφετέρου του εορταστικού τριημέρου. Ήρθη η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και ταυτόχρονα γλεντήσαμε όλοι μαζί χωρίς να έχουμε φτάσει στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης άλλων χωρών που κι αυτές αποσύρουν μέτρα», συμπλήρωσε.

Επισήμανε δε ότι σε όλη την Ευρώπη ανεβαίνουν τα κρούσματα, ακόμα και στη Βρετανία που το ποσοστό εμβολιασμένων με τρίτη δόση είναι 67%, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται στο 50%.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και λίγο μεγαλύτερο κύμα και θα πληρώσουμε μεγαλύτερο φόρο θανάτων», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στην αποκάλυψη σοκ ότι πάνω από 16.000 άτομα πέθαναν με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ ο ίδιος είπε… «εγώ δεν μπορώ να ξέρω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.