ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού – Μολυσμένος ο Παγασητικός

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλία

Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού – Μολυσμένος ο Παγασητικός

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλία, καθώς η φονική κακοκαιρία «Daniel» δημιούργησε δεκάδες εστίες μόλυνσης

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Μολυσμένος ο Παγασητικός κόλπος από τα λύματα

Με την λήψη πολλών δειγμάτων από την θάλασσα του Παγασητικού, αποδεικνύεται ότι τα νερά είναι μολυσμένα από τα λύματα της λίμνης Κάρλας.

Κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι βρέθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές. Από την παρουσία των κολοβακτηριδίων συνάγεται ότι υπάρχουν και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί προέλευσης κοπράνων. μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εγκεφαλικά αποστήματα, πνευμονία, ενδοκοιλιακή σήψη, μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις των αρθρώσεων. Τα δεύτερα είναι βακτήρια που έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόκλησης νόσου. Εφόσον όμως αυτή προκληθεί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εντερόκοκκοι προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα έως και μηνιγγίτιδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.