ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού – Πόσιμο το νερό του Βόλου

Έντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας

Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού – Πόσιμο το νερό του Βόλου

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας αναφέρθηκε στην υγειονομική κατάσταση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε πως 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, που συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σε ότι αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού, αυτές ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ακόμη. ο κ. Σερέτης τόνισε πως πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε και για την υδροδότηση στην περιοχή του Βόλου, αναφέροντας πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οκιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα φτωχό σε αλάτι. Από την άλλη, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.