ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θετικοί στη γρίπη των πτηνών δύο εργαζόμενοι σε βρετανικό πτηνοτροφείο

Κανένα από τα δύο άτομα δεν παρουσίασε συμπτώματα ενώ πλέον βγαίνουν αρνητικά στα τεστ

Θετικοί στη γρίπη των πτηνών δύο εργαζόμενοι σε βρετανικό πτηνοτροφείο

Δύο εργαζόμενοι σε πτηνοτροφείο βρέθηκαν θετικοί στη γρίπη των πτηνών, αφού ήρθαν σε επαφή με μολυσμένα πτηνά στο ίδιο αγρόκτημα στην Αγγλία, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγειονομικής ασφάλειας.

Κανένα από τα δύο άτομα δεν παρουσίασε συμπτώματα και από τον εντοπισμό και οι δύο εργαζόμενοι έχουν βγει αρνητικοί. Οι περιπτώσεις αφορούν το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών, αναφέρει ο Guardian.

Αξιωματούχοι στον υγειονομικό τομέα δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο. Πάντως διενεργείται ιχνηλάτηση επαφών για έναν από τους εργαζόμενους για προληπτικούς λόγους.

Η γρίπη των πτηνών έχει εξαπλωθεί δραματικά σε πληθυσμούς άγριων πτηνών και έχει επηρεάσει και άλλα είδη. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους μετά από στενή επαφή με μολυσμένα πτηνά.

Με βάση τον χρόνο έκθεσης των εργαζομένων στα πουλερικά και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι ένα από τα κρούσματα δεν είχε μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών, αλλά είχε εισπνεύσει υλικό που περιείχε ιό στη μύτη και τον λαιμό του, το οποίο προκάλεσε θετικό αποτέλεσμα σε ρινικό επίχρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δεύτερη περίπτωση, οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν έχουν αποκλείσει τη μόλυνση από τον ιό, αν και όπως και στην πρώτη περίπτωση, το άτομο μπορεί να εισέπνευσε ιό που δεν εξελίχτηκε σε μόλυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.