ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το κόλπο με τον αντίχειρα για να ξεμπλοκάρετε τη βουλωμένη μύτη σας σε 15 δευτερόλεπτα

Το κόλπο έγινε viral στο διαδίκτυο

Το κόλπο με τον αντίχειρα για να ξεμπλοκάρετε τη βουλωμένη μύτη σας σε 15 δευτερόλεπτα

Ακόμα και χωρίς να είστε άρρωστοι, η ρινική συμφόρηση μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου από διάφορες αιτίες, όπως αλλεργίες, πικάντικα φαγητά, στρες ή ακόμα και ορμονικές αλλαγές. Βασικά κάθε φορά που κάτι ερεθίζει ή φλεγμαίνει την εσωτερική επένδυση του ρινικός ιστός.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεβουλώσετε μια βουλωμένη μύτη. Αλλά αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση, ένα βίντεο από τον αδειούχο θεραπευτή μασάζ James Moore κάνει τον γύρο του Instagram.

Το κόλπο με τον αντίχειρα για να ξεμπλοκάρετε τη βουλωμένη μύτη σας

Το viral video δείχνει τον Moore να χρησιμοποιεί το ένα χέρι για να τραβήξει την μύτη του προς την μία πλευρά προτού χρησιμοποιήσει τον αντίχειρα από το άλλο χέρι για να σπρώξει το σημείο ανάμεσα στην μύτη και το μάγουλό του (ζυγωματικό) προς τα μέσα και προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα.

Δεύτερη παρόμοια μέθοδος για τη βουλωμένη μύτη

Ο χειροπράκτης Alan Mandell, πιο γνωστός ως Motivationaldoc στο TikTok, μοιράστηκε μια παρόμοια, αλλά πιο περίπλοκη, μέθοδο για το ξεμπλοκάρισμα μιας βουλωμένης μύτης. Στο δικό του βίντεο, ο Mandell εξηγεί ότι η ιδέα είναι να αποσυμπιέσετε τα ζυγωματικά σας “απλώνοντάς” τα.

Αντί να αποσυμπιέζει το ζυγωματικό προς την μία πλευρά, όπως ο Moore, ο Mandell το κάνει σε τρεις διαφορετικές περιοχές: την κορυφή, την μέση και το κάτω μέρος. Συνιστά να κρατάτε για 5-6 δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

“Αμέσως μετά, πάρτε μια βαθιά ανάσα, κρατήστε την μύτη σας και φέρτε το κεφάλι σας πίσω μέχρι να μην μπορείτε να το κρατήσετε άλλο. Όταν δεν μπορείτε να το κρατήσετε άλλο, αφήστε την μύτη σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα”.

Άλλες θεραπείες στο σπίτι για να ξεβουλώσετε την μύτη σας

Όταν βουλώνει η μύτη, είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ρινικές οδούς και τα ιγμόρειά σας όσο το δυνατόν πιο υγρά. Το ξηρό περιβάλλον θα ερεθίσει περαιτέρω τη ρινική μεμβράνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι όταν είστε άρρωστοι: αραιώνει η βλέννα και ανοίγουν τα ιγμόρεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοποιητή ή υγραντήρα, να κάνετε ένα ζεστό ντους με υδρατμούς στο μπάνιο, να χρησιμοποιήσετε ρινικά σπρέι και να τοποθετήσετε μια ζεστή υγρή πετσέτα στο πρόσωπό σας. Εάν η μύτη σας παραμένει βουλωμένη για περισσότερες από 10 ημέρες, μιλήστε με τον γιατρό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.