ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τραγικό λάθος από ιατρείο στη Βρετανία: Έστειλε sms σε ασθενείς που έγραψε πως έχουν… επιθετικό καρκίνο

Η κλινική ζήτησε συγγνώμη με νέο μήνυμα γράφοντας πως ήθελε να στείλει «καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος»

Τραγικό λάθος από ιατρείο στη Βρετανία: Έστειλε sms σε ασθενείς που έγραψε πως έχουν… επιθετικό καρκίνο

Το απερίσκεπτο προσωπικό ενός ιατρείου έστειλε κατά λάθος ένα μαζικό μήνυμα σε εκατοντάδες ασθενείς ενημερώνοντάς τους ότι πάσχουν από «επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα» αντί να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα.

Το γραπτό μήνυμα, που στάλθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, εξέδωσε την ψευδή διάγνωση στους ασθενείς του Askern Medical Centre στο Ντόνκαστερ της Αγγλίας- συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πραγματικά περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για καρκίνο του πνεύμονα, ανέφερε η The Sun.

Ο 57χρονος εργολάβος ακινήτων Κρις Ριντ, φέρεται να έλαβε το γραπτό μήνυμα αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις για καρκίνο του πνεύμονα, με αποτέλεσμα η σύντροφός του να ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο κ. Ριντ προσπάθησε να τηλεφωνήσει στο χειρουργείο, αλλά οι γραμμές ήταν κατειλημμένες με αποτέλεσμα να σπεύσει στο ιατρείο για να ενημερωθεί στη συνέχεια ότι επρόκειτο για λάθος και ότι τα αποτελέσματα του καρκίνου του ήταν, στην πραγματικότητα, αρνητικά.

Το μήνυμα σοκ

Το γραπτό μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ασθενείς, έγραφε: «Διάγνωση – Επιθετικός καρκίνος του πνεύμονα με μεταστάσεις».

Το μήνυμα φαίνεται ότι προοριζόταν για εσωτερική κυκλοφορία μεταξύ του προσωπικού του χειρουργείου, αλλά προκάλεσε οργή με πολλούς να δηλώνουν ότι έπαθαν σοκ.

Το χειρουργείο εξέδωσε ένα δεύτερο μήνυμα 22 λεπτά αργότερα, ζητώντας ειλικρινά συγγνώμη» για το λάθος. Messages

Πρόσθεσε: «Το μήνυμά μας προς εσάς θα έπρεπε να έχει ως εξής: Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος».

«Έλαβα αυτό το μήνυμα και δεν είμαι ο μόνος. Έτρεμα και έκλαιγα. Αρκετοί είχαμε φτάσει στο ιατρείο με το ίδιο κείμενο. Ήμουν κοντά στο ιατρείο και μπήκα μέσα για να πω τι στο διάολο; Δεν είμαι η μόνη, αλλά οι άνθρωποι θα ανησυχούν τώρα αν έχουν λάβει αυτό το μήνυμα».

Ένας άλλος ασθενής ήταν εξαγριωμένος με το ιατρείο. Άλλοι που έλαβαν το εν λόγω μήνυμα επεσήμαναν την αγωνία τους καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.