ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τριάντα λεπτά αρκούν: Η προπόνηση cardio που θα σας βοηθήσει να «κάψετε» πολλές θερμίδες (βίντεο)

Το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο εύκολη μορφή άσκησης

Τριάντα λεπτά αρκούν: Η προπόνηση cardio που θα σας βοηθήσει να «κάψετε» πολλές θερμίδες (βίντεο)

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η γυμναστική μας βοηθά να ζούμε καλύτερα, καθώς τονώνει το ανοσοποιητικό μας, «ανεβάζει» την διάθεσή μας και μας βοηθά να κρατήσουμε το βάρος μας υπό έλεγχο.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να κάνουν μια καλή cardio προπόνηση πρέπει να πάνε στο γυμναστήριο για να χρησιμοποιήσουν ένα μηχάνημα γυμναστικής ή να παρακολουθήσουν ένα δύσκολο μάθημα.

Αν και αυτά μπορούν σίγουρα να προσφέρουν μια καλή προπόνηση, μην ξεχνάτε και πιο απλές μορφές της όπως το περπάτημα στην γειτονιά σας ή μια σύντομη προπόνηση από την άνεση του σπιτιού σας.

Το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο εύκολη μορφή άσκησης. Δεν κοστίζει τίποτα, αλλά παρέχει την καλύτερη προστασία της υγείας ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες μακροζωίας.

Να σημειωθεί πως, το περπάτημα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Όταν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο ή αισθάνεστε ότι δεν έχετε ενέργεια για ένα γρήγορο τρέξιμο, φορέστε τα αθλητικά σας και πηγαίντε για περπάτημα.

Μάλιστα, δεν είναι ανάγκη η προπόνησή σας να διαρκεί πολύ.

Συχνά πέφτουμε στην νοοτροπία του «όλα ή τίποτα» ή ορίζουμε έναν αυθαίρετο χρόνο που πρέπει να γυμναστούμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμη και οι σύντομες προπονήσεις μπορούν να είναι ευεργετικές για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά – ακόμα κι αν δεν είναι υψηλής έντασης – αξίζει τον χρόνο και είναι πολύ ωφέλιμη. Θυμηθείτε το λίγο είναι πάντα καλύτερο από το καθόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε την παρακάτω προπόνηση που ακολουθεί και «κάψτε» τις περιττές θερμίδες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.