ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Β.Παπαευαγγέλου: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό από εδώ και στο εξής»

«Η νέα έξαρση που παρατηρούμε οφείλεται στην Όμικρον 2 αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας»

Β.Παπαευαγγέλου: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό από εδώ και στο εξής»

Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Η εικόνα της πανδημίας εμφανίζει μία αυξητική τάση ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η πορεία είναι ανάλογη με αυτή άλλων χωρών. Αυξημένο είναι και το ποσοστό θετικότητας που κυμαίνεται πάνω από 7%, ενώ καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, ιδίως στην Κρήτη.

Αναφορικά με την κατάσταση του ΕΣΥ καταγράφεται μείωση των διασωληνώσεων, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η νέα έξαρση που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στη διασπορά της Όμικρον 2 αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες, επεσήμανε.

Κίνδυνος επαναλοίμωξης

Η νοσηρότητα που προκαλεί η Όμικρον 2 δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή της Όμικρον. Σε ένα περιβάλλον επικράτησης της Όμικρον και της Όμικρον 2 γίνεται πιο συχνό το φαινόμενο της επαναλοίμωξης. Ο μέσος χρόνος μεταξύ των δύο μολύνσεων είναι 7 μήνες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 έτη.

Η προστασία του εμβολίου έναντι της Όμικρον αναφορικά με τον κίνδυνο μόλυνσης είναι στο 60% αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τη νοσηρότητα ή τη διασωλήνωση.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό από εδώ και στο εξής. Η άρση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η χρήση της μάσκας και πλέον μετά από δύο χρόνια πανδημίας όλοι γνωρίζουμε πότε πρέπει να την φοράμε, υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι δεν είναι ένα επιστημονικό θέμα και δεν το έχει συζητήσει καθόλου η επιτροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.