ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Βιντεοπαιχνίδια: Σύνδεσή τους με θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία σε παιδιά αποκαλύπτει έρευνα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να γίνουν εξίσου επικίνδυνα με ανταγωνιστικά αθλήματα

Βιντεοπαιχνίδια: Σύνδεσή τους με θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία σε παιδιά αποκαλύπτει έρευνα

Θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες σε παιδιά μπορούν να προκαλέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων στην Αυστραλία.

Οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να γίνουν εξίσου επικίνδυνα με ανταγωνιστικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι.

Σημειώνεται ότι τα βιντεοπαιχνίδια χαρακτηρίζονται από τέτοια συναισθηματική φόρτιση, που έχουν οδηγήσει σε θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια σε παιδιά με αδιάγνωστα καρδιολογικά προβλήματα.

Η προδιάθεση συχνά δεν αναγνωρίζεται, θέτοντας τους κατά τα άλλα υγιείς εφήβους σε κίνδυνο θανατηφόρων «καρδιακών αρρυθμιών». Η ομάδα επιστημόνων απέδωσε το φαινόμενο στη νευρική ένταση που προκαλείται από τον ενθουσιασμό.

«Παιδιά που χάνουν ξαφνικά τις αισθήσεις τους ενώ παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια θα πρέπει να εξετάζονται από καρδιολόγο, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι ενός σοβαρού καρδιακού προβλήματος», εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Claire Lawley, του Heart Centre for Children.

Τη στιγμή των περιστατικών, πολλοί παίκτες βρίσκονταν σε κατάσταση ενθουσιασμού, έχοντας μόλις κερδίσει ή χάσει ένα παιχνίδι, ή βρίσκονταν σε διαμάχη με τους συντρόφους τους.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι ορισμένα παιδιά έχουν καρδιακές παθήσεις που μπορεί να τα θέσουν σε κίνδυνο όταν παίζουν ανταγωνιστικά αθλήματα, αλλά σοκαριστήκαμε όταν ανακαλύψαμε ότι ορισμένα λιποθύμησαν καθώς έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια», ανέφερε από την πλευρά του ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Christian Turner.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα βιντεοπαιχνίδια ήταν κάτι που παλιότερα θεωρούσα μια εναλλακτική “ασφαλή δραστηριότητα”. Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική ανακάλυψη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να εξεταστεί κάποιος που έχει βιώσει ένα λιποθυμικό επεισόδιο υπό αυτές τις συνθήκες», τόνισε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.