Βόρεια Κορέα: Τα εμβόλια του κορωνοϊού δεν είναι η λύση και ο πρωθυπουργός λέει να το αντιμετωπίσουν με… αλατόνερο

Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει 3 εκατομμύρια δόσεις κινεζικών εμβολίων

Βόρεια Κορέα: Τα εμβόλια του κορωνοϊού δεν είναι η λύση και ο πρωθυπουργός λέει να το αντιμετωπίσουν με… αλατόνερο

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν είναι λύση στη βόρεια Κορέα (και όχι μόνο), και ο πρωθυπουργός της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν συμβουλεύει τους πολίτες να το «ρίξουν» στα γιατροσόφια. 

Μέχρι στιγμής, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει απορρίψει την εξωτερική ιατρική υποστήριξη (όχι ότι τα ευρωπαϊκά σκευάσματα δείχνουν να είναι αποτελεσματικά) όπως και τη χορήγηση εμβολίων, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης συνιστούν διάφορες παραδοσιακές θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού που ονομάζεται ως «πυρετός».

Ζεστά ροφήματα για όσους δεν είναι σοβαρά άρρωστοι

Ειδικότερα, η επίσημη εφημερίδα του κόμματος Rodong Sinmun προτείνει σε όσους δεν είναι σοβαρά άρρωστοι ζεστά ροφήματα, όπως τσάι με τζίντζερ ή αγιόκλημα, όπως και ένα ρόφημα με φύλλα ιτιάς.

Τα ζεστά ροφήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα, μπορούν να καταπραΰνουν κάποια συμπτώματα, όπως τον πονόλαιμο και τον βήχα, αλλά και να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του οργανισμού, όταν οι ασθενείς χάνουν υγρά περισσότερο από το κανονικό.

Επίσης, το τζίντζερ και τα φύλλα ιτιάς μπορούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και να μειώσουν τον πόνο, χωρίς να αποτελούν θεραπεία για τον ιό.

Αλατόνερο

Πρόσφατα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πήραν συνέντευξη από ένα ζευγάρι που συνέστησε στους πολίτες να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο πρωί και βράδυ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, χιλιάδες τόνοι αλατιού έχουν σταλεί στην Πιονγκγιάνγκ, ως μια «αντισηπτική λύση».

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι οι γαργάρες και οι ρινικές πλύσεις με θαλασσινό νερό καταπολεμούν τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ούτε ότι το αλατόνερο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του ιού στο ανθρώπινο σώμα.

Παυσίπονα και αντιβιοτικά

Η κρατική τηλεόραση κάλεσε τους ασθενείς να χρησιμοποιούν παυσίπονα και αντιβιοτικά,που στόχο έχουν τη μείωση του πυρετού και την ανακούφιση από συμπτώματα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καταπολεμήσουν τον ιό ή να προλάβουν την ανάπτυξή του.

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο η συρρίκνωση της οικονομίας, τόσο λόγω των κυρώσεων, όσο και λόγω των ακραίων συνθηκών, προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Το σύστημα υγείας, κυρίως εκτός της πρωτεύουσας, εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και εξοπλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει 3 εκατομμύρια δόσεις κινεζικών εμβολίων,όπως και προσφορές από τον μηχανισμό Covax. Η Νότια Κορέα μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αίτημα για να παραδώσει φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και προσωπικό. Η Βόρεια Κορέα λέγεται ότι έστειλε τρία αεροπλάνα για να μεταφέρουν ιατρικές προμήθειες από την Σενιάνγκ, που σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαν προμήθειες κατά της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.