Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε την αναστολή ορισμένων μέτρων κατά του κορωνοϊού

Τι πρέπει να ξέρετε από την 1η Ιουνίου 2022

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε την αναστολή ορισμένων μέτρων κατά του κορωνοϊού

Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε την αναστολή ορισμένων μέτρων κατά του κορωνοϊού. Τι πρέπει να ξέρετε από την 1η Ιουνίου 2022:

α) αναστέλλεται η υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες άνω των 12 ετών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

β) επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ή PCR ισχύος 48ωρων για άτομα άνω των 6 ετών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.

γ) Κατάργηση Σχεδίου Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και λειτουργία των Αερολιμένων και των Λιμανιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξαρτήτως από τη χώρα προέλευσής τους, δεν θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.