ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ζ-score: Ο δείκτης που αποδεικνύει την υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα λόγω μαζικών εμβολιασμών & lockdowns

Tα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης της πανδημίας

Ζ-score: Ο δείκτης που αποδεικνύει την υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα λόγω μαζικών εμβολιασμών & lockdowns

Σύμφωνα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη z-score η Ελλάδα έχει υπερβάλλουσα θνητότητα τα έτη 2021 και 2022 που είναι χρονιές μαζικών εμβολιασμών κατά Covid-19.

Ο συγκεκριμένος δείκτης επιτρέπει την σύγκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και με απλά λόγια, όσο αυξάνεται τόσο αυξάνεται και η περιβάλλουσα θνητότητα.

Κάτι το οποίο δεν συνέβη το 2020 που ήταν χρονιά πανδημίας αλλά δεν είχαν ακόμα βγει τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ το πολύμηνο ολικό lockdown ξεκίνησε προς το τέλος του έτους.

Tα γραφήματα που δείχνουν την εξέλιξη της θνητότητας και του δείκτη z-score δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα euromomo.eu

Στην Ελλάδα ο δείκτης ξεπερνάει κατά τα έτη 2021-2022 πολλές φορές ακόμα και την φυσιολογική διακύμανση που απεικονίζεται με γκρι απόχρωση.

Πάντως, μία τέτοια διακύμανση υπήρξε και στο τέλος του 2020 όταν η κυβέρνηση επέλεξε την λύση του ολικού lockdown  με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι μαζί περιορισμένοι σε κλειστούς χώρους και να μεταδίδουν το κορωνοϊό, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία εξολοκλήρου ασχολούνταν με τον Covid-19 υποβαθμίζοντας όλες τις άλλες ιατρικές δραστηριότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.