ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σημαντική πρόοδος στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ραντάρ SAMPSON της BAE Systems

Σημαντική πρόοδος στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ραντάρ SAMPSON της BAE Systems

To πρώτο ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών SAMPSON της BAE Systems που έχει σχεδιαστεί να εξοπλίζει μονάδες επιφανείας με σκοπό την προστασία τους από εναέριες απειλές, μεταφέρθηκε πρόσφατα από τις εγκατασστάσεις της εταιρείας στο Cowes στο κέντρο δοκιμών ναυτικών συστημάτων του Eskmeals για την διεξαγωγή σειράς δοκιμών αξιολόγησης των δυνατοτήτων και των επιδόσεών του.

Το SAMPSON είναι το πρώτο νέας γενιάς ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών που μπορεί να λειτουργεί σε διαμόρφωση έρευνας, πρόσκτησης και εγκλωβισμού εναέριων στόχων και παροχής πληροφοριών στοχοποίησης για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα της MBDA που θα εγκατασταθεί στις υπό ναυπήγηση νέες φρεγάτες Type 45 του Βρετανικού Ναυτικού (RN-Royal Navy).

Το δεύτερο σύστημα SAMPSON βρίσκεται σήμερα εγκατεστημένο στην πλατφόρμα θαλάσσιων δοκιμών Longbow στο Πόρτσμουθ, αφού τον περασμένο Ιούλιο ολοκλήρωσε την φάση της εργοστασιακής του αξιολόγησης με επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το SAMPSON είναι σύστημα αεράμυνας περιοχής, αφού εγκατεστημένο στις φρεγάτες Type 45 θα μπορεί να παρέχει κάλυψη εναέριου χώρου για τα πλοία του RN σε αποστάσεις της τάξεις των 400 χιλιομέτρων, τροφοδοτώντας τους πυραύλους Aster με στοιχεία στοχοποίησης για την αναχαίτιση οποιασδήποτε απειλής. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί και να εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό στόχων (εκατοντάδες είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η BAE Systems) αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες του RN στον τομέα των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων των μονάδων του. Πρός το παρόν έχουν παραγγελθεί άλλα πέντε συστήματα SAMPSON.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.