ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Με 8 μποφόρ oi Tούρκοι στέλνουν πρόσφυγες και λάθρο στα νησιά μας! – Αποτέλεσμα: Κι άλλα παιδιά νεκρά στο Αιγαίο [φωτό]

Με 8 μποφόρ oi Tούρκοι στέλνουν πρόσφυγες και λάθρο στα νησιά μας!   – Αποτέλεσμα: Κι άλλα παιδιά νεκρά στο Αιγαίο [φωτό]

Αν και οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των 8 μποφόρ, οι δουλέμποροι δε διστάζουν από το πρωί να στέλνουν νέα “καραβάνια” με λάθρο και πρόσφυγες.

Ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 250 πρόσφυγες ναυάγησε το απόγευμα της Τετάρτης στα ανοιχτά της Εφταλούς, στη Λέσβο. Νεκροί ανασύρθηκαν ήδη επτά άνθρωποι ενώ έχουν διασωθεί συνολικά 244 άνθρωποι.

Ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά μικρά παιδιά, ακόμη και μωρά, τα οποία έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και ενήλικες σε κατάσταση σοκ.

Στην επιχείρηση διάσωσης μετέχουν σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, δύο ελληνικά αλιευτικά και άλλα δύο τούρκικα.

Ωστόσο, στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Κανείς δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι είχαν μπει στο ξύλινο σκάφος και κατά συνέπεια να προσδιορισθεί ο αριθμός των αγνοούμενων.

Η είδηση νωρίτερα για δύο νεκρά παιδιά ανοιχτά της Λέσβου, συγκλονίζει. Όμως, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι άλλα δύο μωρά, στη Σάμο αυτή τη φορά, “έσβησαν” στα κύματα. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μωρά 8 και 14 μηνών…

Συγκεκριμένα, τρία διαφορετικά περιστατικά με ναυάγια υπάρχουν μέχρι τώρα, που δυστυχώς δεν έχουν την καλύτερη κατάληξη.

Το πρώτο περιστατικό έγινε νωρίς το πρωί, με ναυάγιο κοντά στο Αγαθονήσι όπου υπήρχαν 5 αγνοούμενοι και ευτυχώς μετά από πολλές έρευνες σκαφων του Λιμενικού βρέθηκε ένα μικρό κοριτσάκι 5 περίπου ετών χωρίς τις αισθήσεις του αλλά το προσωπικό ενός πλωτού σκάφους του κατάφεραν και το επανέφεραν στη ζωή! Οι άλλοι τέσσερις άνθρωποι ακόμη αναζητούνται. ΦΩΤΟ από το i-samos ΦΩΤΟ από το i-samos

Σε 2ο περιστατικό που είχαμε το πρωί στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, δεν είχαμε την καλύτερη κατάληξη αφού υπήρχαν 3 αγνούμενοι από ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της θαλάσσιας αυτής περιοχής και κατά της έρευνες βρέθηκε δυστυχώς νεκρό ένα 5χρονο κορίτσι όπου το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου! Οι άλλοι 2 ενήλικες που αναζητούνται δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο 3ο ναυάγιο στην περιοχή του Ποσειδωνίου στη Σάμο, μία βάρκα με πρόσφυγες βούλιαξε και αμέσως σήμανε συναγερμός. Από τις έρευνες αρχικά βρέθηκε ένας άντρας νεκρός ενώ λίγο αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος των δύο μωρών (8 και 14 μηνών)… Επίσης, πολλά παιδιά βρέθηκαν στην ακτή με υποθερμία! Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τυχόν και άλλους ναυαγούς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.