ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υεμένη: Αυξάνεται η λίστα των νεκρών αμάχων από βομβαρδισμούς της Σ.Αραβίας – Δύο έφηβοι νεκροί

Υεμένη: Αυξάνεται η λίστα των νεκρών αμάχων από βομβαρδισμούς της Σ.Αραβίας – Δύο έφηβοι νεκροί

Τέσσερα μέλη της ίδιας μάλιστα οικογένειας σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, ενώ σύμφωνα με ιατρικές πηγές, αυτή έγινε από τη συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν «σε μια επιδρομή της συμμαχίας η οποία στοχοθέτησε το σπίτι ενός πολίτη (το οποίο βρισκόταν) πίσω από το προεδρικό παλάτι στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ιατρική πηγή. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο παιδιά 17 ετών και 18 ετών.

Η συμμαχία κυρίως αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις. Ως το βράδυ δεν είχε επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την κατηγορία ότι αεροσκάφη της έπληξαν σπίτι με αμάχους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς στην επιδρομή, ενώ υπέστησαν ζημιές τρία κοντινά οικήματα.

Στον πόλεμο στην Υεμένη αναμετρώνται οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και παραστρατιωτικοί που δηλώνουν πίστη σε αυτήν από τη μια και από την άλλη οι σιίτες αντάρτες Χούθι και μονάδες του στρατού που παρέμειναν πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Οι αντάρτες ελέγχουν τη Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας από το 2014.

Η σύρραξη κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, όταν η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας κυρίως αραβικών στρατών, επενέβη για να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες, που το Ριάντ θεωρεί πως συνδέονται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελευταία φάση του πολέμου έχουν σκοτωθεί 8.000 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια, ενώ άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.