ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαζικός εξοπλισμός και εκπαίδευση των SDF από τις ΗΠΑ – Οχήματα και όπλα για πάνω από 40.000 μαχητές

Μαζικός εξοπλισμός και εκπαίδευση των SDF από τις ΗΠΑ – Οχήματα και όπλα για πάνω από 40.000 μαχητές

Βάσει των αποκαλύψεων που έκανε ο ταξίαρχος Ντέιβ Άντερσον, ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ προχώρησε στην εκπαίδευση περισσοτέρων από 8.500 μαχητών των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενώ παράλληλα τους παρέδωσε οπλισμό ικανό να εξοπλίσει άνω των 40.000 μαχητών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων σοσιαλιστών και Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών στη βόρεια Συρία, είναι πλέον ο κυρίως εταίρος της Δύσης στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι η μόνη παραστρατιωτική δύναμη της αντιπολίτευσης στη Συρία που δεν έχει καμία σχέση με ισλαμιστές.

Ο Ντέιβ Άντερσον πρόσθεσε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός παρέδωσε και 400 οχήματα μεταφοράς προσωπικού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Παράλληλα ο Διεθνής Συνασπισμός έχει αρχίσει την εκπαίδευση μιας δύναμης από τοπικούς μαχητές της περιοχής της Ράκα, της πρώην πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που πολιορκείται από τις SDF, η οποία και θα αναλάβει τη φρούρηση της πόλης μόλις αυτή απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Η εν λόγω δύναμη θα υπακούει στην τοπική αυτόνομη αυτοδιοίκηση που θα εγκατασταθεί στην απελευθερωμένη Ράκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, απελευθερώθηκε πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος η Μοσούλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.