Διπλωματικό θρίλερ στη Μόσχα: Έφοδος της FSB σε κτίρια που νοίκιαζε η αμερικανική πρεσβεία!

Διπλωματικό θρίλερ στη Μόσχα: Έφοδος της FSB σε κτίρια που νοίκιαζε η αμερικανική πρεσβεία!

Ένα διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται στη Μόσχα καθώς μετά τη απόφαση του Κρεμλίνου να απελάσει από τη χώρα 775 διπλωματικούς υπαλλήλους, πράκτορες της FSB πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο κτίρια που χρησιμοποιούσε η αμερικανική πρεσβεία στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας και τα οποία κατασχέθηκαν απο τις ρωσικές αρχές απαγορεύοντας στους Αμερικανούς να έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτά.

Το πρώτο είναι μια «εξοχική» κατοικία και το δεύτερο μια αποθήκη και τα δύο στα περίχωρα της Μόσχας, στα οποία ήδη πράκτορες της FSB έκαναν «επιδρομή» ανακαλύπτοντας διάφορα ευρήματα και τα οποία, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, δεν έχουν σχέση με «διπλωματική υπηρεσία» και θα πρέπει να δώσουν λόγο οι ΗΠΑ τι ακριβώς είναι και για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί.

Λεπτομέρειες για τη φύση των ευρημάτων στην αποθήκη και την εξοχική κατοικία δεν έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με τις αναφορές την ίδια ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας της ρωσικής Ομοσπονδίας διέταξε την FSB την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας να ξεκινήσει να έχει υπό ιδιαίτερα στενή επιτήρηση 458 Αμερικανούς διπλωμάτες ( από αυτούς που δεν έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από τη χώρα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου) καθώς όπως αναφέρεται συνιστούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας».

Το δεύτερο κτίριο που χρησιμοποιούσε, πλέον, η αμερικανική πρεσβεία ένα εξοχικό κατασχέθηκε επίσης. Στο κτίριο όπου οι διπλωματικοί υπάλληλοι έφτασαν για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, βρίσκεται σε ένα γραφικό σημείο πάνω στον ποταμό Μόσχοβα, στα βορειοδυτικά της Μόσχας και νοικιάζεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ προκειμένου να το χρησιμοποιούν για «αναψυχή».

Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το ανακτά, όπως και την αποθήκη στο πλαίσιο των αντιποίνων σε βάρος της Ουάσινγκτον με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Μόσχα.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας υποστήριξε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν οι Αμερικανοί από τις ρωσικές αρχές, το προσωπικό θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στην κατοικία μέχρι το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου.

«Δεν είχαμε πρόσβαση όλη την ημέρα σήμερα, ούτε χθες. Σας παραπέμπουμε στη ρωσική κυβέρνηση για να εξηγήσει το γιατί», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Ωστόσο, εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν έξω από την εξοχική κατοικία –την ντάτσα, όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι– είπε ότι είδε πέντε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, μεταξύ των οποίων και ένα φορτηγό, να φτάνουν στο σημείο, όμως τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.