ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζήτημα χρόνου να τοποθετηθούν τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας σε βαλλιστικούς πυραύλους

Ζήτημα χρόνου να τοποθετηθούν τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας σε βαλλιστικούς πυραύλους

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η Πιονγιάνγκ είναι κοντά στο να εγκαταστήσει τα πυρηνικά όπλα της σε βαλλιστικούς πυραύλους, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της.

Διαβεβαιώνοντας ότι ο απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.

«Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στην DPRK» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), δήλωσε ο ηγέτης της χώρας.

Νωρίτερα χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ψήφισμά του «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ προκλητική» ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ακόμη μια φορά χθες Παρασκευή τη Βόρεια Κορέα διαμηνύοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ. «Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές», δήλωσε σε μια ομιλία του ενώπιον αρκετών εκατοντάδων μελών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Άντριους κοντά στην Ουάσιγκτον. Έπειτα από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ «για μία ακόμη φορά επέδειξε τη πλήρη περιφρόνηση της προς τους γείτονές της και προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.