ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τελικά «πέρασε» της Άγκυρας: Οι ΗΠΑ ματαίωσαν την δημιουργία κουρδικού συνοριακού Στρατού

Τελικά «πέρασε» της Άγκυρας: Οι ΗΠΑ ματαίωσαν την δημιουργία κουρδικού συνοριακού Στρατού

Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» δημοσίευσε ένα άρθρο την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια για τη δημιουργία συνοριακών δυνάμεων ασφάλειας στη Συρία, 30.000 ενόπλων κυρίως Κούρδων, λόγω της αντίδρασης της Άγκυρας.

«Ο αμερικανικός στρατός περιορίζει ταχύτατα τα σχέδιά του για τη δημιουργία κουρδικών συνοριακών δυνάμεων 30.000 προσωπικού στη Συρία, αφού η πρόταση προκάλεσε διπλωματική σύγκρουση με την Τουρκία.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι αυτή η ιδέα είναι η βάση της νέας στρατηγικής της Διοίκησης για τη Συρία, αλλά την Πέμπτη αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το σχέδιο δεν πρέπει να εφαρμοσθεί τελικά.

Πρόκειται για εντυπωσιακή αναδίπλωση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό, καθώς αυτές οι συνοριακές δυνάμεις θα αποτελούσαν την βάση για την δημιουργία κουρδικού Στρατού στην Συρία.

Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφέρνει “να περάσει το δικό της”, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται στην συριακή πόλη Αφρίν, το προπύργιο του YPD στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/MGhorab3/status/954351178703400960?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252Fwww.defence-point.gr%252Fnews%252Fafrin-efygan-i-ochi-i-rosi-i-tourkia-pantos-vomvardizi-vid

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.