Πρωτοφανή κύματα λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν – Στόχος Έβρος και Αιγαίο

Πρωτοφανή κύματα λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν – Στόχος Έβρος και Αιγαίο

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Hurriyet» είναι η είδηση περί πρωτοφανούς κύματος λαθρομεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με το Ιράν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πολλές συλλήψεις στην περιοχή του Ερζερούμ.

Οι λαθρομετανάστες που επιχειρούν να διαβούν τα σύνορα προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν όπου την τελευταία περίοδο έχουν κλιμακωθεί οι πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών κατά των Ταλιμπάν ενώ έχει αυξηθεί κάθετα ο αριθμός τρομοκρατικών χτυπημάτων στα αστικά κέντρα. Δευτερευόντως οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν από το Πακιστάν και το Μπάγκλαντές

Για να περάσουν τα σύνορα καταβάλουν την ταρίφα των 500 δολαρίων σύμφωνα με το δημοσίευμα. Προορισμός τους είναι η ακτογραμμή του Αιγαίου, ο Έβρος και τα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του δημοσιεύματος σε πρωτοφανείς αριθμούς μεταναστών που συγκεντρώνονται στα τουρκο-ιρανικά σύνορα. Η αναφορά αυτή ενδεχομένως και να είναι μία ευθεία προειδοποίηση για την διαμόρφωση συνθηκών υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στην ανατολική ακτή του Αιγαίου με σκοπό να φθάσουν τα ελληνικά νησιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.