ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ατελείωτο το «λουτρό» αίματος στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 16 αστυνομικούς και απήγαγαν εργαζομένους

Ατελείωτο το «λουτρό» αίματος στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 16 αστυνομικούς και απήγαγαν εργαζομένους

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 16 Αφγανούς αστυνομικούς και δύο πολίτες στη δυτική επαρχία Μπάντγκις μετά το τέλος της τριήμερης εκεχειρίας που είχαν κηρύξει μέχρι την προηγούμενη Κυριακή με την ευκαιρία της γιορτής Έιντ αλ Φίτρ για το τέλος του Ραμαζανιού.

Από χθες Πέμπτη άρχισαν τις επιχειρήσεις τους, αφού απέρριψαν την πρόταση του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι για παράταση της εκεχειρίας, ενώ την Τετάρτη σκότωσαν τουλάχιστον 30 στρατιώτες και κατέλαβαν μια στρατιωτική βάση στη Μπάντγκις.

Ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Καμπούλ δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει επίθεση για την κατάληψη οκτώ σημείων ελέγχου στην επαρχία αυτή. Χθες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο εξ αυτών και έστησαν ενέδρα στις ενισχύσεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που είχαν σταλεί στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ στη νότια επαρχία Κανταχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν χθες στην έδρα μιας εταιρείας οδικών κατασκευών. Απήγαγαν 13 μηχανικούς και 20 φύλακες, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Επιπλέον τέσσερις φύλακες σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να απελευθερώσουν τους ομήρους, που είναι όλοι Αφγανοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.