Η Μάλτα αρνείται να δεχθεί πλοίο με 239 παράνομους μετανάστες

Η Μάλτα αρνείται να δεχθεί πλοίο με  239 παράνομους μετανάστες

Η Ιταλία κατηγόρησε απόψε τη Μάλτα ότι αρνήθηκε να παραλάβει ένα πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 200 παράνομους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή της νησιωτικής χώρας παράλογη και απάνθρωπη.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ντανίνο Τονινέλι έκανε αυτό το σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook.

Ανήρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός μηνύματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας που έγραψε ότι το πλοίο Lifeline δεν βρίσκεται σε κατάσταση SAR (“Έρευνας και Διάσωσης”) και ότι δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Λίγο νωρίτερα, οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι βρίσκονται σε επαφή με τη Μάλτα για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο πλοίο που η Ιταλία ζητά να παραληφθεί από τη Βαλέτα.

“Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα για να παράσχουμε στήριξη αν χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια τις επόμενες ώρες”, είπε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνης Ισαμπέλ Θελάα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιταλία ζήτησε από τη Μάλτα να δεχτεί το πλοίο, που ανήκει στη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είπε ότι οι μετανάστες που επιβαίνουν σ’ αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ολλανδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.