ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μόσχα για δολοφονία Ζαχαρτσένκο: «Το Κίεβο έκανε την επιλογή του να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο»

Μόσχα για δολοφονία Ζαχαρτσένκο: «Το Κίεβο έκανε την επιλογή του να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο»

Οργισμένη ήταν αντίδραση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Αφού πρώτα κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές ότι βρίσκονται πίσω από την σημερινή βομβιστική επίθεση στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «το Κίεβο έκανε τη επιλογή του: Και αυτή είναι να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο.»

Πάντως «Οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασουρίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο έλαβε χώρα «υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ έλαβαν άμεσα μέρος σε αυτήν», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Ο Μπασουρίν, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος των δραστών ήταν η αποσταθεροποίηση της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνοντας ότι οι Αρχές του Ντονέτσκ έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, μετά το συμβάν.

«Τονίζω για μια κόμη φορά ότι έχουμε επαρκή μέσα για να αντισταθούμε στην επιθετικότητα της Ουκρανίας ενάντια στους ανθρώπους που ζουν σε ένα ελεύθερο κράτος — την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, και θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε περισσότερους πολίτες να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Μπασουρίν.

«Ήταν μια προμελετημένη δολοφονία που σχεδιάστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και επιμελήθηκε από τις ΗΠΑ. Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και στην αιμοδιψή συμμορία του: Το σενάριο που σχεδιάσατε μαζί με τον δολοφόνο θα αποτύχει», ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπως δήλωσε νωρίτερα πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή.

Ακομα, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Ζαχαρτσένκο, Αλεξάντερ Καζάκοβ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία του Ζαχαρτσένκο.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται ο ρωσικός Στρατός κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την είδηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η Μόσχα θεωρεί υπεύθυνο για την την βομβιστική ενεργεία που σκότωσε τον Alexander Zakharchenko το Κίεβο και ήδη Ρώσοι βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση για στρατιωτική επέμβαση.

https://twitter.com/Liveuamap/status/1035563840413421568

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορώντας το Κίεβο ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Zakharchenko ανακοίνωσε πως το «Κίεβο αποφάσισε να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο».

Ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης του Ντόντσκ: Η δολοφονία Ζαχαρτσένκο ήταν πράξη τρομοκρατίας από την Ουκρανία. Θα πάρουμε εκδίκηση.

https://twitter.com/WarriorReports/status/1035578528488665088

Νεκρός και ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ντόνετσκ

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο νεκρός από τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Ντόνετσκ είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksandr Timofeyev.

Εκτός του Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, πολλοί στρατιωτικοί διοικητές των αυτονομιστών έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές των αυτονομιστών κάθε φορά επιρρίπτουν την ευθύνη στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Τον Φεβρουάριο 2017, ο Μιχαήλ Τόλστιχ, πολέμαρχος γνωστός με τον προσωνύμιο Guivi σκοτώθηκε σε έκρηξη στο αρχηγείο του στο Ντονιέτσκ.

Τον Οκτώβριο 2016 ο πολέμαρχος Αρσένι Παβλόφ, γνωστότερος ως Motorola σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο ασανσέρ του κτιρίου του.

Το 2015, οι κοζάκοι πολέμαρχοι Πάβελ Ντέμποφ και Αλεξάντρ Μπέντνοφ ή Batman, φιλορώσοι, σκοτώθηκαν ο ένας σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ο άλλος σε ενέδρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατιωτικός διοικητής Αλεξέι Μοζγκοβόι σκοτώθηκε επίσης το 2015 σε ενέδρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.