ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της στο Αιγαίο και κινητοποιεί τις SAS-SAT!

Η Τουρκία έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της στο Αιγαίο και κινητοποιεί τις SAS-SAT!

Σύμφωνα με το τουρκικό Αναντολού το τουρκικό Ναυτικό τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητας στο Αιγαίο με αποδέκτη την… Ελλάδα.

Στο Αιγαίο το τουρκικό Ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους αλλά και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι παραπάνω μονάδες έλαβαν αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τουρκικό Επιτελείο αναμένει προβοκάτσια από την Αθήνα!

Συγκεκριμένα το το Αναντολού αναφέρει ότι «για να εμποδιστεί η οποιαδήποτε πιθανή προβοκατόρικη ενέργεια των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων και του ΓΕΝ, μια φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι επειχειρούν στο Αιγαίο επί 24ώρου βάσεως και εντολές ετοιμότητας έχουν δοθεί στις υποβρύχιες μονάδες των μονάδων SAT».

«Από την άλλη μεριά ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar πρόσφατα επισκέφθηκε φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στέλνοντας μήνυμα ότι είναι έτοιμες για κάθε τι» καταλήγει το Αναντολού

«Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε ο Ακάρ.

Στο TCG Giresun, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Canikli, είπε: «Πρέπει να λάβουμε κάθε είδους προφυλάξεις για να προστατέψουμε τα συμφέροντα αυτής της χώρας στις θάλασσες και στα ύδατά μας, όπως είναι παντού και δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό.Βλέπουμε από καιρό σε καιρό ότι είχαν κάνει ορισμένα βήματα για να εξαλείψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας… αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, αυτό το έθνος δεν το επιτρέπει»

Σήμερα όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανεπτυγμένα στο Αιγαίο, συμμετέχοντας στην άσκηση «Καταιγίδα», τη μεγαλύτερη άσκηση

Τα γυμνάσια στο πλαίσιο της άσκησης ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή, ωστόσο τα πλοία δεν θα επιστρέψουν στους ναυστάθμους, αλλά θα παραμείνουν αναπτυγμένα σε νησιά, ολόκληρου του Αιγαίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, με αφορμή τη ναυτική εβδομάδα με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.