ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλλάζει τακτική η Άγκυρα και «καρφώνει» την Ε.Ε: «Η Ελλάδα δέχθηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη για τους 8»

Αλλάζει τακτική η Άγκυρα και «καρφώνει» την Ε.Ε: «Η Ελλάδα δέχθηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη για τους 8»

Η Ελλάδα «δέχθηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη» για να μην επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Άγκυρα, υποστήριξε ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber για σειρά θεμάτων, από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων στη Συρία μέχρι τα αμερικανικά F-35 o Mεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα των «οκτώ».

Τόνισε ότι η χώρα του έχει μεν διαφορές με την Ελλάδα, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόφαση «να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες, εχθρούς της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη», υποστήριξε χωρίς να κατονομάσει κάποιες χώρες.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν. Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.