ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρο-Ιρακινά σύνορα: Σιιτική πολιτοφυλακή συνέτριψε ισχυρή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους – Σε απόγνωση οι ισλαμιστές

Συρο-Ιρακινά σύνορα: Σιιτική πολιτοφυλακή συνέτριψε ισχυρή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους – Σε απόγνωση οι ισλαμιστές

Οι ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), οι οποίες αποτελούν παραστρατιωτικές σιιτικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού, απέκρουσαν ισχυρή επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα σύνορα Ιράκ και Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε μέσα από το έδαφος της Συρίας στην ιρακινή περιοχή της Ταλ Σαφούκ.

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν την επίθεση στην Ταλ Σαφούκ από τρία σημεία, με μεγάλο αριθμό πεζικάριων, φορτηγάκια Toyota εξοπλισμένα με οπλοπολυβόλα και πυρά από όλμους.

Οι Ιρακινοί παραστρατιωτικοί της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι αντέδρασαν επιτυχώς στην αιφνιδιαστική επίθεση, κράτησαν τις θέσεις τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους ισλαμιστές, οι οποίοι στο τέλος αναγκάστηκαν να αποτραβηχτούν.

Σύμφωνα με ιρακινές πηγές, τουλάχιστον 100 άνδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 15 φορτηγάκια Toyota, πέντε μοτοσικλέτες και δύο όλμοι.

Η αποτυχημένη επίθεση θεωρείται ως μια απόπειρα του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβει την Ταλ Σαφούκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά, τόσο στη Συρία, όσο και το Ιράκ, οι πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές οργανώσεις θεωρούνται πιο αξιόμπιστες και αξιόμαχες από τον τακτικό στρατό, καθότι η συμμετοχή τους στις ένοπλες συγκρούσεις διέπεται από ιδεολογική συνέπεια και πίστη στην εκάστοτε κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.