ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Χάος σε εδάφη του SDF – Νέο παρακλάδι της FSA στήνει ενέδρες θανάτου στους αντάρτες (σκληρό βίντεο)

Συρία: Χάος σε εδάφη του SDF – Νέο παρακλάδι της FSA στήνει ενέδρες θανάτου στους αντάρτες (σκληρό βίντεο)

Οι πηγές της αντιπολίτευσης της Συρίας ανέφεραν στις 15 Οκτωβρίου ότι μια νέα ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) με την επωνυμία “Qi’am” ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων «hit και run» εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εντός της περιοχής που κρατούσε η SDF.

Μέχρι στιγμής, το Qi’am ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 5 μαχητές της SDF στην επαρχία al-Hasakah, η ομάδα δημοσίευσε ακόμη και βίντεο από τις δραστηριότητές της στο Facebook.

Στις 11 Οκτωβρίου, το Qi’am δημοσίευσε το πρώτο του βίντεο που έδειξε ότι οι μαχητές του σκότωσαν έναν μαχητή του SDF σε αυτοκινητόδρομο με όπλο εξοπλισμένο με σιγαστήρα.

Και στις 12 Οκτωβρίου, το Qi’am κυκλοφόρησε ένα βίντεο της δεύτερης επίθεσής του, το βίντεο έδειξε ότι οι μαχητές του Qi’am σκότωσαν και άλλους δύο αγωνιστές της SDF με ένα πιστόλι εξοπλισμένο με σιγαστήρα στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

Το τελευταίο βίντεο του Qi’am κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου, το βίντεο έδειξε έναν πυραύλο – πιθανώς ένα βλήμα από RPG-7 – να χτυπά ένα απροσδιόριστο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Qi’am ισχυρίστηκε ότι 2 άλλοι μαχητές SDF σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση και δεν παρείχαν άλλες λεπτομέρειες.

Η νέα ομάδα της FSA δεν ανακοίνωσε ακόμα τους στόχους και τις αρχές της. Ωστόσο, η ομάδα είναι σαφώς ένα αραβικό κίνημα κατά του SDF. Πολλοί εμπειρογνώμονες προέβλεπαν στο παρελθόν ότι η SDF θα αντιμετωπίσει τέτοιες απειλές στο εγγύς μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δράση της ομάδας, μια αντίδραση σε πολλές πολιτικές της SDF που στοχεύουν τους Άραβες στην περιοχή που κρατείται από την SDF. Μία από αυτές τις πολιτικές ανάγκαζε τα παιδιά στις αραβικές περιοχές να διδάσκονται στα σχολεία στην κουρδική γλώσσα. Καθώς το SDF καταλαμβάνει περισσότερες αραβικές περιοχές, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες απειλές μελλοντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.