ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πόλεμος για το πετρέλαιο έξω από την Deir Ezzor – «Στόχος» Στρατού και SDF η πετρελαιοπηγή Jafra

Πόλεμος για το πετρέλαιο έξω από την Deir Ezzor –  «Στόχος» Στρατού και SDF η πετρελαιοπηγή Jafra

Ο συριακός Στρατός και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανταγωνίζονται για τις πετρελαιοπηγές στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Σύμφωνα με το «πρακτορείο ειδήσεων» του ISIS, η ομάδα των τρομοκρατών συγκρούεται με τις μονάδες του συριακού Στρατού που διασχίζουν την ανατολική όχθη του Ευφράτη κοντά στην πόλη Mayadin. Το ISIS στοχεύει να σταματήσει την κυβερνητική προέλαση κοντά στο χωριό Dabyan. Έτσι, τα κυβερνητικά στρατεύματα πιθανότατα προσπαθούν ελέγξουν τις γύρω περιοχές ώστε να είναι σε θέση να «πυροδοτήσουν» περαιτέρω επιχειρήσεις στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν ο Στρατός θα μπορούσε να ενισχύσει τις θέσεις του στην ανατολική όχθη κοντά στο Mayadin.

Ταυτόχρονα, η SDF ξεκίνησε να κινείται προς την πετρελαιοπηγή Jafra και οι μονάδες αναγνώρισης της βρίσκονται σε απόσταση περίπου 8 χλμ. Από την στρατηγικής θέσεως πετρελαιοπηγή Omar.

Εάν το ISIS συνεχίσει να επιτίθεται κατά κύριο λόγο κατά των κυβερνητικών δυνάμεων που επιχειρούν να αναπτύξουν δυναμική κοντά στο Dabyan, η SDF πιθανότατα να φθάσει στην πετρελαιοπηγή Omar νωρίτερα από ό, τι τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.