ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για β΄ γύρο ετοιμάζονται οι ΗΠΑ στη Συρία – Ρωσία: «Συγκροτούν νέο στρατό από πρώην μέλη της ISIS»

Για β΄ γύρο ετοιμάζονται οι ΗΠΑ στη Συρία – Ρωσία: «Συγκροτούν νέο στρατό από πρώην μέλη της ISIS»

Στη δημιουργία ενός νέου ανταρτικού σώματος με την επωνυμία «Νέος Συριακός Στρατός» στη θέση του προηγούμενου «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» προχωρούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εκπαίδευση των ανταρτών, ο πυρήνας των οποίων αποκλείεται από πρώην μέλη της ISIS τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητα από την Ράκκα, πραγματοποιείται στην πόλη Hasaka της βορειοανατολικής Συρίας.

Όπως σημειώνεται για αυτό ακριβώς το λόγο οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν και αναχαιτίζουν ρωσικά μαχητικά που πετούν ανατολικά του Ευφράτη, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το κέντρο εκπαίδευσης θα βομβαρδιστεί.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος ως την τελευταία προσπάθεια ανατροπής του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Οι μονάδες μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. (πρακτικά να μάθουν τον χειρισμό των νέων όπλων που θα προμηθευτούν) θα αναπτυχθούν στην νότια Συρία σε περιοχές που σήμερα ελέγχει ο FSA και η al-Nusra.

Σε δύο επιστολές που απέστειλε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσποιούνται ότι μάχονται την ISIS στην πραγματικότητα όμως μεταφέρουν και ασφαλίζουν τρομοκράτες από το ένα μέρος της Συρίας στο άλλο.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak επικαλούμενη συριακές πηγές αναφέρει ότι ο ηγέτης της ISIS al-Baghdadi κρατείται από τις ΗΠΑ στην περιοχή al-Karamah της βορειοανατολικής Συρίας. Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα ο Baghdadi συνελήφθη στο Ιράκ και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Ra’as al-Ein πρν μεταφερθεί σε αμερικανική βάση στην περιοχή της al-Hasaka, όπου βέβαια πραγματοποιείται και η συγκρότηση του NSA.

Η αμερικανική προσπάθεια έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στην περιοχή της βόρεια Χάμα και στην Ιντλιμπ.

Βίντεο: Ο συριακός Στρατός επιτίθεται κατά της al-Nusra νότια από το Χαλέπι

Ανατολική Χάμα: Ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν με εμπρηστικές βόμβες θέσεις της al-Nusra

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.