ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αιφνιδιαστική επίθεση Ρώσων και Σύρων σε Κούρδους & Αμερικανούς στον Ευφράτη – Αντιμέτωπα ρωσικά & αμερικανικά μαχητικά

Αιφνιδιαστική επίθεση Ρώσων και Σύρων σε Κούρδους & Αμερικανούς στον Ευφράτη – Αντιμέτωπα ρωσικά & αμερικανικά μαχητικά

Σκηνικό μεγάλης επερχόμενης κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ξετυλίγεται, για ακόμη μια φορά στην περιοχή του Ευφράτη. Συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση κατά δυνάμεων του SDF (των μονάδων των Κούρδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) καταλαμβάνοντας τέσσερα χωριά, την ώρα που αμερικανικά και ρωσικά μαχητικά πετούν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα οι συριακές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από μονάδα ειδικών δυναμεων του ρωσικού Στρατού, με αιφνιδιαστική επίθεση κατέλαβαν τα χωριά al-Junina, al-Jiaa, Shamret al-Hessan και Hawiqit al-Maishia, στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη στην επαρχία της DeirEzZor.

Στο έδαφος βρίσκονται δύο αμερικανικές μονάδες, οι οποίες αποσύρθηκαν για να μην έρθουν σε «θερμή» επαφή με τους Ρώσους.

Πληροφορίες αναφέρουν για φονικές μάχες μεταξύ των συριακών και των κουρδικών δυνάμεων.

Ο συριακός Στρατός υποστηρίζεται από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά στην περιοχή έσπευσαν και αμερικανικά μαχητικά προκειμένου να αναχαιτίσουν την επίθεση!

Τέσσερα ρωσικά Su-25 εκτελούν αποστολές εγγύς υποστήριξης, μαζί με δύο επΙθετικά ελικόπτερα Ka-52, ενώ δύο Su-35S περιπολούν αρκετά υψηλότερα για να αναχαιτίσουν τυχόν αμερικανική αεροπορική απειλή.

https://twitter.com/Brasco_Aad/status/990570166512734209

Η κατάσταση περιγράφεται ως ιδιαίτερα ρευστή και τεταμένη ανάμεσα στη ρωσική και την αμερικανική Αεροπορία την ώρα που η Μόσχα έχει στείλει στη Συρία τουλάχιστον 8 Su-35S ενώ έχει αναφερθεί και η ύπαρξη αριθμού Su-57.

Το κλίμα στη Συρία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι γενικότερα τεταμένο, με Αμερικανούς να υποστηρίζουν ότι υπάρχει εκτεταμένη χρήση μέσων ηλεκτρονικών παρεμβολών κατά αμερικανικών αεροσκαφών.

https://twitter.com/SANAEnOfficial/status/990563544570703874

Η περιοχή που απελευθέρωσαν οι συριακές δυνάμεις (με την διακεκομμένη γραμμή). Με το κίτρινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχει το SDF και με το πράσινο δυνάμεις του FSA/Al-Nusra.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που συριακές δυνάμεις είχαν αποπειραθεί να επιτεθούν κατά Κούρδων του SDF τον Φεβρουάριο είχε καταλήξει σε αμερικανική αεροπορική επίθεση με τα δυτικά ΜΜΕ να αναφέρουν τα θάνατο 300 Ρώσων μισθοφόρων.

Αυτή την φορά τα ρωσικά μαχητικά εγγυώνται ότι τα αμερικανικά AH-64 Apache και τα F-15E δεν θα πλησιάσουν…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.