ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ προειδοποίησε την Χαμάς πως αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις μέχρι την Παρασκευή, θα διεξάγει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ηγεσία του Ισραήλ φέρεται να έχει διατάξει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να προετοιμάζονται για εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας εάν δεν σταματήσουν μέσα στην βδομάδα οι επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 10 που μετέδωσαν οι The Times του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ισραήλ δίνει διορία στη Χαμάς μέχρι την Παρασκευή να σταματήσει τις εν λόγω επιθέσεις. Εάν αυτό δε συμβεί, το Ισραήλ μπορεί να αποφασίσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από την έναρξη μίας μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση.

https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/993134819365281792

Το Ισραήλ απηύθυνε την προειδοποίηση απευθείας στη Χαμάς μέσω των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα πάντα με το Channel 10 το οποίο πρόσθεσε ότι η Χαμάς ανταποκρίθηκε δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις της θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν το τέλος των επιθέσεων μέχρι την Παρασκευή.

Την Κυριακή, η 162η Θωρακισμένη Μεραρχία ξεκίνησε στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης επίθεσης στη Γάζα. Παρότι η ισραηλινή άσκηση είχε προγραμματιστεί νωρίτερα και δε σχετιζόταν με τις τελευταίες εξελίξεις, ορισμένοι την είδα ως μία έμμεση απειλή προς τη Χαμάς.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισκέφτηκε τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού για τη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη εν μέσω «στρατιωτικής εκστρατείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βρισκόμαστε σε στρατιωτική εκστρατεία κατά την οποία υπήρξαν ανταλλαγές βολών. Είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε σενάριο», τόνισε ο Νετανιάχου.
Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται τη στιγμή που στο Ισραήλ σταμάτησε να ισχύει ο νόμος ο οποίος επέτρεπε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας να κηρύττουν πόλεμο χωρίς περαιτέρω έγκριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.