ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον έλεγχο των ανταρτών η πόλη Ντιάμπλι στο Μάλι

Στον έλεγχο των ανταρτών η πόλη Ντιάμπλι στο Μάλι

Η πόλη Ντιάμπαλι, στο κεντρικό τμήμα του Μαλί, πέρασε στον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, μετά από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ο κ. Ντριάν δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται, καθώς οι στρατιώτες της αφρικανικής χώρας, με την υποστήριξη γαλλικών δυνάμεων, επιχειρούν ήδη για την ανακατάληψη της πόλης και την απώθηση των ανταρτών από την περιοχή.

«Οι ισλαμιστές ήρθαν από τα σύνορα με την Μαυριτανία, όπου είχαν βομβαρδιστεί από τον γαλλικό στρατό», είχε δηλώσει νωρίτερα πηγή των δυνάμεων ασφάλειας του Μαλί. «Ο Αμπού Ζέιντ, ένας από τους επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) ηγείται των επιχειρήσεων»δήλωσε.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, επισήμανε, εξάλλου, ότι αν και οι ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες έκαναν «μια αναδίπλωση» στο ανατολικό τμήμα του Μαλί, το δυτικό τμήμα παραμένει «δύσκολο» πεδίο επιχειρήσεων για τις γαλλικές δυνάμεις.

«Στην Γκάο έγινε ένας αριθμός συγκεκριμένων πληγμάτων στα μετόπισθεν της οργάνωσης Μουτζάο, τα οποία είχαν εξαιρετικά απτά αποτελέσματα και οδήγησαν στο να διασκορπιστεί η τρομοκρατική αυτή οργάνωση προς τα ανατολικά και τα νότια», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

Εξάλλου, ο Νιγηριανός στρατηγός Σέχου Αμπντουλκαντίρ που θα ηγηθεί της Misma, «της δύναμης αφρικανικών στρατευμάτων που συγκεντρώνονται στο Μαλί για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της χώρας, έφτασε στην Μπαμακό» χθες το βράδυ, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.