ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέες πληροφορίες για την δολοφονία του Μ.Ζαφειρόπουλου: Ψέλλισε κάτι στον συνεργάτη του πριν ξεψυχήσει!

Νέες πληροφορίες για την δολοφονία του Μ.Ζαφειρόπουλου: Ψέλλισε κάτι στον συνεργάτη του πριν ξεψυχήσει!

Νέες πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στο φως μέσα από την κατάθεση του συνεργάτη του δικηγόρου.

Οπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω συνεργάτης βρήκε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πεσμένο πάνω στο τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων ενώ ο δικηγόρος ήταν ακόμη ζωντανός.


Ενα λευκό τριαντάφυλλο έξω από το γραφείο του δικηγόρου / Φωτογραφία: InTime News

Μάλιστα, όπως φαίνεται, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ψέλλισε κάτι στον συνεργάτη του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας ζήτησαν προσχηματικά χρήματα από το τον 32χρονο συνεργάτη του δικηγόρου, πιθανώς για να κάνουν τις αρχές να πιστέψουν ότι το κίνητρό τους ήταν η ληστεία.

Νέα δεδομένα προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση της εκτέλεσης του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, οι δράστες πήραν τηλέφωνο αρχικά στο κινητό τηλέφωνο του άτυχου δικηγόρου και όχι στο γραφείο του.

Ισχυρίστηκαν ότι έχουν συλλάβει το αδελφό του ενός για ληστεία, ότι κρατείται στη ΓΑΔΑ και του ζήτησαν να αναλάβει την υπόθεση, ζητώντας ραντεβού μαζί του. Οπως προέκυψε ωστόσο το όνομα που έδωσαν δεν υπήρχε στα αρχεία της ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 συνομίλησαν με τον ίδιο και τον συνεργάτη του επί 20′ περίπου και εν συνεχεία ζήτησαν από τον συνεργάτη του να μείνουν τρεις τους, όπως και έγινε. Εκεί κανείς δεν ξέρει τι διημείφθη επί ένα τρίλεπτο.

Τότε οι δύο δράστες πυροβόλησαν κατά του δικηγόρου μία φορά η οποία ήταν και μοιραία, αφού τον βρήκε στο στήθος.

Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου τον βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος ήταν ακόμη ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η κατάθεσή του συνεργάτη του στους αστυνομικούς

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα».

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Γιατί οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Γιατί παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο μαζί με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του και άλλα 10 λεπτά μόνοι με το θύμα.

Γιατί διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες – όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο – αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα.

Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Η πλήρης περιγραφή των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στην διάθεσή τους, την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.
Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.