ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κολωνάκι: 60 «θερμοί» οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου έσπασαν ανενόχλητοι κεντρικό καφέ της Τσακάλωφ (φωτό, βίντεο)

Κολωνάκι: 60 «θερμοί» οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου έσπασαν ανενόχλητοι κεντρικό καφέ της Τσακάλωφ (φωτό, βίντεο)

(Αρχικό κείμενο 16.03) Σε λίγες μόνο ώρες σφυρίζεται η σέντρα του αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου και οπαδοί της ουκρανικής ομάδας έκαναν «γυαλιά-καρφιά» την καφετέρια Ruins επί της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου εξήντα άτομα – όλοι οπαδοί της Ντιναμό – επιτέθηκαν εναντίον Ρώσων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Στο εν λόγω μαγαζί κάθονταν μια παρέα πέντε Ρώσων. Από το σημείο περνούσε μια ομάδα 60 Ουκρανών φιλάθλων της Ντιναμό Κιέβου οι οποίοι και έκαναν ντου στο μαγαζί.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση και λεκτικά επεισόδια, έφυγαν τασάκια, έσπασαν τζαμαρίες κτλ.

Το συμβάν διήρκεσε αρκετά λεπτά και έληξε με την αποχώρησή τους, η οποία άφησε πίσω της μεγάλες υλικές ζημιές στο μαγαζί που ξέσπασαν την οργή τους.

Όπως αναφέρθηκε, στο εσωτερικό του μαγαζιού βρίσκονταν πέντε άτομα, όταν οι αφιονισμένοι οπαδοί εισέβαλαν και διέλυσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους, χτυπώντας και τους θαμώνες του μαγαζιού, που δεν είχαν καμία σχέση.

Μετά από αρκετή ώρα, έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι Ουκρανοί, εγκλωβίστηκαν μεταξύ Λυκαβηττού και Σόλωνος, από την αστυνομία και έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπεύθυνου της καφετέριας, μέσα στο μαγαζί υπήρχε μία παρέα έξι ατόμων, οι οποίοι δεν ήταν ελληνικής καταγωγής. Τα έξι αυτά άτομα έφυγαν μαζί από την καφετέρια και λίγα λεπτά μετά επέστρεψαν πανικόβλητα καθώς μία ομάδα «σίγουρα πάνω από 40 άτομα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τους επιτέθηκε.

Όπως, ωστόσο, σημείωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος δεν έγινε καμία ζημιά στο μαγαζί πέρα από μία καρέκλα την οποία εκσφενδόνισαν οι επιτιθέμενοι ούτε κάποιος εργαζόμενος στο μαγαζί τραυματίστηκε. Τέλος συμπλήρωσε ότι φώναξαν κάποιο σύνθημα σε γλώσσα την οποία δεν κατάλαβε, ενώ δεν έφεραν κάποιο διακριτικό.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εγκλωβίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν προσαγωγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.