ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πονοκέφαλος» η στέγαση 4.000 παράνομων μεταναστών: Σχέδια για αξιοποίηση παλιών στρατοπέδων

«Πονοκέφαλος» η στέγαση 4.000 παράνομων μεταναστών: Σχέδια για αξιοποίηση παλιών στρατοπέδων

Τρεις ακόμη δομές για τη φιλοξενία τουλάχιστον 4.000 προσφύγων και μεταναστών σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως γράφει το Έθνος, ήδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μιλτιάδης Κλάπας έχει ξεκινήσει τις περιοδείες ανά την επικράτεια σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλων χώρων σε παλιά στρατόπεδα.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τα χερσαία σύνορα, όσο και η σχεδιαζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών το καλοκαίρι, έκρινσε επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων εγκατάστασης.

Ειδικότερα, στη Λέσβο, στην οποία υπάρχουν 1.500 αιτούντες άσυλο με δικαίωμα μετακίνησης στην ενδοχώρα,. καθυστερεί λόγω έλλειψης χώρων. Την ίδια ώρα στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης επαναφοράς στο hotspot της Μόριας των περίπου 1.000 Κούρδων, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει πριν από δέκα ημέρες, φοβούμενοι για τη ζωή τους, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια με αραβόφωνους.

Μία πρώτη «κρούση» έγινε στο δήμο Βοΐου Κοζάνης με επιστολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ζήτησε συναίνεση για τη δημιουργία μίας νέας δομής στο στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη», στην περιοχή της Νεάπολης.

«Σχεδιάζουμε μία δομή με υψηλά στάνταρ φιλοξενίας αποτελούμενη από οικίσκους διαμονής, που θα διασφαλίζουν την ιδιωτική και οι οικογενειακή ζωή, αλλά και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την καθημερινή λειτουργία της, με τη σταθερή παρουσία του ελληνικού κράτους, αλλά και τη συνδρομή αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών», σημειώνει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ.Βίτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η δημοτική αρχή Βοΐου απάντησε αρνητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.