ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Ανατολική Αττικής είναι δικαστές, εισαγγελείς και οι δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι ζητούν να προβλεφθεί νομοθετικά η αναστολή των πλειστηριασμών και όλων των καταδιωκτικών μέτρων στις πληγείσες περιοχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκφράζει την οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πυρόπληκτους, και συγχαίρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας που μάχονται με υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτοθυσία.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης στους πυροπλήκτους αποφάσισε:

1. Να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία από αύριο και κάθε μέρα από 08.30 έως και 19.30 στο Νοσοκομείο «Ελπίς» που συνεργάζεται με την Τράπεζα Αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πληγέντων. Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», οι συνάδελφοι μπορούν- την Πέμπτη 26-07- να δίνουν αίμα και στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από τις 8.30 ως τις 15.30, για την τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πυροπλήκτων.

2. Να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5.000 € τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

3. Να ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Δ.Σ.Α. υπέρ των πυρόπληκτων, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συνάδελφοι, τόσο των Αθηνών όσο και των Περιφερειακών Συλλόγων να συνδράμουν οικονομικά τους πυρόπληκτους. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν προς ενίσχυση των πυροπλήκτων στην κατεύθυνση που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

4. Να κληθούν οι συνάδελφοι να συνδράμουν περαιτέρω, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ιδίως με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώνονται στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου), στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1).

Τέλος το ΔΣ του ΔΣΑ θεωρεί αναγκαίο να προβλεφθεί νομοθετικά η αναστολή των πλειστηριασμών και εν γένει των καταδιωκτικών μέτρων και μέτρων εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές μέχρι τις 30-9-2018.

Οικονομική στήριξη από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τος φονικές πυρκαγιές αποφάσισε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αμέσως μολις γίνει η καταγραφή των ζημιών ενώ καλεί τους δικαστές να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία της Αττικης.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών έχει ως εξής:
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας από τις προχθεσινές πυρκαγιές στην Αττική. Χρέος της Πολιτείας είναι να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα πλαίσια της αυτονόητης κοινωνικής αλληλεγγύης λάβαμε απόφαση για οικονομική στήριξη των πληγέντων, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και εξειδικευτούν οι ανάγκες. Αυτή τη στιγμή καλούμε τους συναδέλφους, που έχουν τη δυνατότητα, σε έκτακτη αιμοδοσία για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.