ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα 139 τα ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια στην Κινέτα – Συνεχίζεται η αποτίμηση

Στα 139 τα ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια στην Κινέτα – Συνεχίζεται η αποτίμηση

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν εκατοντάδες κατοικίες από την πυρκαγιά στην Κινέτα, όπως προκύπτει από τις πρώτες αυτοψίες που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών. Ωστόσο, ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας σε συνέντευξη, εκτίμησε ότι τα κατεστραμμένα σπίτια «αναμένεται να φθάσουν στα 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σταμούλης εκφράζει ικανοποίηση, καθώς παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Παράλληλα με τα κλιμάκια που προχωρούν από σήμερα σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού από οκτώ κλιμάκια του δήμου μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Ιερόθεος Πολυχρόνης έκανε λόγο για αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής μέριμνας του δήμου, μετά την «έγκαιρη εκκένωση» των απειλούμενων περιοχών. «Όλοι οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε δομές του δήμου και στο νέο μεγάλο γηροκομείο μας» σημειώνει, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλον τον κόσμο που προσφέρθηκε και συνέδραμε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, έχουν καεί περίπου 60.000 στρέμματα από την εξάπλωση της πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης τόσο από αέρος, όσο και με επίγειες δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την καταγραφή των ζημιών των επαγγελματικών χωρών που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής ο κ. Βασιλείου ενημερώνει ότι εάν σε κάποια περίπτωση «για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει γίνει αυτοψία», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα: 213-2047106 και 213-2047108.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.