ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των ταυτοποιημένων νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι: Αγωνία για χιλιάδες ανθρώπους

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των ταυτοποιημένων νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι: Αγωνία για χιλιάδες ανθρώπους

Ακόμα δεν έχει τελειώσει η ταυτοποίηση των σορών ώστε επίσημα να γνωρίζουν συγγενείς και φίλοι ποιοι αγαπημένοι τους άνθρωποι έχουν πάψει να βρίσκονται εν ζωή.

Σύμφωνα με την τελευταία (χθεσινή) ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωρισθεί, ανέρχεται στους 76. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνεπώς, ο αριθμός των νεκρών είναι 80.

Δεν έχει ωστόσο αποσαφηνιστεί εάν η σορός που ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας και η οποία έφερε εγκαύματα, αν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι αγνοούμενοι, πάντοτε κατά την Ελληνική Αστυνομία, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 11 εγκαυματίες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για 6 ασθενείς στον Ευαγγελισμό, 2 ασθενείς στο ΚΑΤ, 2 ασθενείς στο Θριάσιο και μία ασθενή στο «Γ. Γεννηματάς». Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει το τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία». Την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δεν προβλέπεται να δοθεί εξιτήριο τις αμέσως επόμενες ημέρες σε κάποιον εκ των 32 ασθενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν πρόκειται για εγκαυματίες, λένε οι γιατροί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά – και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εγκαυματίες με πάνω από 40% εγκαύματα στον οργανισμό τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.