Πώς η Μακεδονία έγινε από Τσίπρα-Ζάεφ… «Νότια Μακεδονία» & οι Ελληνες κάτοικοι «Νοτιομακεδόνες» – Θα το δεχθούμε;

Πώς η Μακεδονία έγινε από Τσίπρα-Ζάεφ… «Νότια Μακεδονία» & οι Ελληνες κάτοικοι «Νοτιομακεδόνες» – Θα το δεχθούμε;

Τα ψέματα τελείωσαν: Οποιος Ελληνας θέλει να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ήγγικεν η ώρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπό την πίεση ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του να αναγνωρίσει η Ελλάδα (βασικά ο ίδιος και η κυβέρνησή του) την ύπαρξη «Μακεδονικού» κράτους και έθνους «Μακεδόνων» στα βόρεια σύνορα της χώρας και να βαπτίσει με μία επίπλαστη πλειοψηφία στη Βουλή, «Μακεδόνες» του σλαβόφωνους και τους αλβανόφωνους των Σκοπίων.

Το γεγονός ότι θα είναι «Μακεδόνες κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας», όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, όχι απλώς δεν αλλάζει τίποτα, δημιουργεί και εν τη γενέσει του αλυτρωτικά αισθήματα.

Σφραγίζει την εκχώρηση ιστορίας και ιστορικών δικαιωμάτων πληθυσμών που ήρθαν 1000 χρόνια μετά τους αρχαίους Ελληνες Μακεδόνες, στην περιοχή και πήραν το όνομα «Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τον Τίτο για να διατηρηθεί το όνειρο της απόσπασης της Μακεδονίας από τους σλαβικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Πρόκειται, ουσιαστικά για αναγνώριση ιστορικών δικαιωμάτων, για αναγνώριση έθνους που δεν υπάρχει, για αναγνώριση του νόμιμου των διεκδικήσεων των «Βορειομακεδόνων».

Ξαφνικά οι πραγματικοί Μακεδόνες της Ελλάδας, έγιναν «Νοτιομακεδόνες» και έδωσαν το 50% της ιστορίας και της εθνικής τους καταγωγής. σε σλαβόφωνους και αλβανόφωνους πληθυσμούς που η μοναδική σχέση με την ελληνική Μακεδονία είναι ότι κατέχουν εδάφη της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, μέχρι την περιοχή του Μοναστηρίου.

Η Ελλάδα, ουδέποτε διεκδίκησε την απελευθέρωσή τους και τώρα πληρώνει το τίμημα: Εκχωρεί ιστορία και δικαιώματα στις κατοχικούς σλαβικούς πληθυσμούς.

Μπορεί να διερωτηθεί κανείς: «Αφού 140 κράτη την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα “Μακεδονία”, τι σημασία έχει να εμμείνει η Ελλάδα στη μη αναγνώρισή της;».

Ολος ο πλανήτης να την αναγνωρίσει ως «Μακεδονία», από την στιγμή που δεν την αναγνωρίζει (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ο νόμιμος ιδιοκτήτης του ονόματος «Μακεδονία», η Ελλάδα, ως «Μακεδονία», δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία σημασία να αναγνωρίζονται από άλλα κράτη. Εμείς είμαστε ο ιδιοκτήτης και εμείς παραχωρούμε ή δεν παραχωρούμε το όνομα.

Πολλοί λένε «Να κλείσουμε το μέτωπο γιατί μόνο η Τουρκία είναι το πρόβλημα». Εθνικά μυωπική αντιμετώπιση. Δεν έχουμε κανένα μέτωπο με τα Σκόπια. Απλά δεν θέλουμε να κλέβουν το όνομά μας με την έγκρισή μας.

Δεν έχουμε καμία στρατιωτική ένταση, δεν έχουμε κανένα ψυχροπολεμικό κλίμα, είμαστε από τους κορυφαίους επενδυτές στην οικονομία των Σκοπίων.

Αρα δεν έχουμε και καμία αγωνία «να κλείσουμε μέτωπο».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σ.Θεοδωράκης μίλησε για «Ιστορική ευκαιρία».

Για τα Σκόπια, σίγουρα!

Θα αναγνωρίσει η Ελλάδα την μακεδονική τους οντότητα με απλό γεωγραφικό προσδιορισμό ότι είναι… «Βορειομακεδόνες».

Πραγματικά για τους Σκοπιανούς είναι ιστορική ευκαιρία.

Με αυτή την λογική, επειδή θα πρέπει να «κλείσουμε μέτωπο» αύριο με την Αλβανία, θα πρέπει να τους δώσουμε τη Νότιο Ηπειρο, επειδή θέλουν την επιστροφή των Τσάμηδων.

Η «κορεοποίηση» της ελληνικής Μακεδονίας σε «Νότιο Μακεδονία», δεν είναι απλά ντροπιαστική. Θα ανοίξει τς ορέξεις της Αγκυρας και θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων: Βόρεια και Νότια Οσετία, Βόρεια και Νότια Κορέα, Βόρεια και Νότια Υεμένη, Βόρειο και Νότιο Σουδάν κλπ.

Παντού ο Βορράς θέλει να ενωθεί βίαια με το Νότο και το αντίστροφο. Παντού πόλεμοι, καταστροφή, αλυτρωτικά όνειρα που γίνονται εφιάλτες.

Βαριά η ευθύνη του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου. Δεν αρκεί να μην ψηφίσει. Πρέπει να παραιτηθεί αύριο το πρωί από την στήριξη της κυβέρνησης. Δεν είναι θέμα «γάμου ομοφύλων» ή «υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια».

Αν δεν το πράξει, είναι συνένοχος με τον Α.Τσίπρα.

Και ο Κ.Μητσοτάκης, πρέπει να βγει και να ξεκαθαρίσει «εδώ και τώρα» ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε συμφωνία δεν έχει την σφραγίδα ενός δημοψηφίσματος.

Οι ευεργετημένοι Σκοπιανοί, κάνουν δημοψήφισμα. Οι κλεμμένοι Ελληνες, αρκούνται στις ψήφους ενός ΣΥΡΙΖΑ κι ενός Ποταμιού.

Απομένει στον ελληνικό λαό ο τρόπος και ο τόπος της αντίδρασης. Αν το δεχθεί, είναι άξιος της μοίρας του, όπως άξιος της μοίρας του ήταν και για τα μνημόνια…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H συντακτική ομάδα του PRONEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.