ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκία: Αποχωρούν τον Ιούλιο τα γερμανικά στρατεύματα από την βάση Ιντσιρλίκ

Τουρκία: Αποχωρούν τον Ιούλιο τα γερμανικά στρατεύματα από την βάση Ιντσιρλίκ

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, αποτέλεσμα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο – κατά τα άλλα – συμμαχικών κρατών του ΝΑΤΟ.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, ενημέρωσε μέσω των social media πως τα γερμανικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αποχώρησής του από την τουρκική βάση τον Ιούλιο, δηλαδή σε λίγες ημέρες.

Τα γερμανικά αεροσκάφη και τα στρατεύματα θα μεταφερθούν σε νέα βάση στην Ιορδανία. Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει σχεδόν τρεις μήνες.

Η επιχείρηση προβλέπει αρχικά τη μεταφορά των αεροσκαφών και θα ακολουθήσει η μετακίνηση των αεροσκαφών-βυτιοφόρων το συντομότερο δυνατό, όπως ενημέρωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη βάση Ιντσιρλίκ βρίσκονται περισσότεροι από 250 Γερμανοί στρατιώτες και πιλότοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.