Η Τουρκία επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ! – Δηλώσεις ανώτατου συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν

Η Τουρκία επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ! – Δηλώσεις ανώτατου συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν

Μια δήλωση που προδιαγράφει την επερχόμενη κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και στην βορειοατλαντική Συμμαχία έκανε ανώτατος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιαλτσίν Τοπτσού, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη» δηλώνοντας ότι η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα το ΝΑΤΟ είναι πλέον αμφίβολη.

Αφορμή για την δήλωση το επεισόδιο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε άσκηση του ΝΑΤΟ, στη Νορνηγία όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζονταν ως εχθροί της Συμμαχίας, κάτι που προκάλεσε την οργή την οργή της Άγκυρας φαίνεται να επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

«Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», είπε σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, Γιάλτσιν Τοπτσού.

«Η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα είναι πλέον εν αμφιβόλω», δήλωσε ο Τοπτσού, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα στην Νατοϊκή ως «βάναυση και επαίσχυντη», όπως ανέφερε το Haberturk.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Τουρκία απέσυρε 40 στρατιώτες από την συγκεκριμένη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.